L'atenció als infants en casals i centres d'estiu de la Creu Roja, als quals acuden fills de famílies amb pocs recursos econòmics, ha augmentat un 66% respecte l'any passat. A les comarques de Girona, durant les vacances escolars l'organització humanitària ofereix activitats d'oci per a 124 nens i joves que s'ajusten a aquest perfil; una xifra que a tot Catalunya puja fins a 1.429. De tots ells, un 13%, aquells que es troben en una situació de major vulnerabilitat, tenen garantit almenys un àpat saludable al dia.

Aquest estiu, Creu Roja ha volgut incidir en les necessitats alimentàries dels infants que pateixen més escassetat i que acudeixen als seus casals. Per aquest motiu, ofereix l'esmorzar, el dinar o el berenar als infants més necessitats que participen en les seves activitats d'oci.

Creu Roja Joventut disposa de 21 casals d'estiu, centres lúdics o projectes de lleure per a infants repartits per tot Catalunya. La seva distribució a les comarques gironines és d'un casal a Olot i un altre a Girona, a més de dos centres a Santa Coloma de Farners. A l'agost, seguiran funcionant un casal setmanal a Olot i, un centre a Girona ciutat.

L'objectiu d'aquests espais és afavorir la igualtat d'oportunitats per a tots els nens i nenes als quals la manca de recursos econòmics els impedeix fer activitats de lleure durant les vacances escolars.