La ciutat de Sant Feliu de Guíxols és fins aquest diumenge la capital catalana del segell. A través del certamen que porta per nom Exfilcat (Exposició Filatèlica de Catalunya), s'han reunit fins a 500 vitrines i més de 7.500 làmines de segells, molts d'ells qualificats de peces úniques, que es poden visitar a la quarta planta del Monestir benedictí de la ciutat, en una exhibició d'autèntic luxe. La mostra d'enguany s'ha dedicat al músic ganxó Juli Garreta

Sant Feliu de Guíxols ha agafat el relleu a altres poblacions catalanes com Torroella de Montgrí, Vilanova i la Geltrú, Tordera o Barcelona.

Durant una setmana llarga, la ciutat està acollint la mostra, acompanyada alhora d'activitats paral·leles com certàmens, concursos, xerrades i altres. L'homenatge filatèlic d'enguany es fa al músic Juli Garreta, nascut a Sant Feliu de Guíxols, un dels compositors de sardanes més eminents del país.

Gran ventall de segells

La mostra té diferents expositors, que van des de publicitat, mitologia, sèries de països, Vaticà, comunicacions postals a Girona, marques postals del període isabelí, símbols americans, Bíblia, Danses i folklore, el romànic, els Jocs Olímpics, Itàlia, castells, aviació, cavall, el futbol, bicicleta, música o flors del món.