Un total de 164 dels tubs fluorescents de l'escola de Sant Joan de les Abadesses seran subsitituïts per uns de menor potència, amb tecnologia led. Fins ara eren de 36 i 58 watts i es canviaran per tubs de 19 i 23 watts. El canvi preveu un estalvi d'energia del 60%.

L'edifici de l'Ajuntament de Sant Joan també realitzarà un canvi similar, amb vuitanta-dos nous tubs fluorescents nous, que permetran també un estalvi del cinquanta-quatre per cent. La substitució es farà sobre la meitat dels fluorescents, mentre que a l'escola l'estalvi serà del 68%.

La vida útil dels tubs led és de 50.000 hores, gairebé el triple que els tubs fluorescents. A més, la seva encesa és instantània. El canvi es fa gràcies a la subvenció a fons perdut de la Diputació de Girona dins de la campanya del Pla a l'Acció 2013.

D'altra banda, un conjunt de reformes serviran per convertir dues estances petites de l'Institut Escola santjoaní en una nova aula que tindrà capacitat per fer-hi classes i activitats diverses. Les obres s'iniciaran aquest mes de juliol, complementant les operacions habituals de manteniment que es duen a terme cada estiu. L'aula servirà per fer-hi classes i activitats, i és la més propera al carrer Pere Rovira.