Uns 50 voluntaris van participar ahir durant tres hores en la neteja submarina de la platja de la Farella, a Llançà. Els participants, preparats amb ulleres de bussejar, es van llançar a l'aigua i van aconseguir treure un electrodomèstic, una tapa de clavegueram de vint quilos i diversos plàstics que es trobaven en el fons marí. En total, han retirat uns 30 quilos de brossa. Aquesta és la dissetena vegada que el Club Nàutic de Llançà realitza aquesta activitat mediambiental.

Tal i com va detallar ahir el director i gerent del club, Carles Ferràndez, cada any els voluntaris canvien de platja i així es van netejant totes les cales d'aquest municipi gironí.

Aquesta activitat va començar l'any 1997 amb l'esperit d'unir l'esport amb la preservació del medi natural de la zona. Aquell mateix any, es va netejar la platja més propera a la seu del club nàutic, la platja del Port. Segons Ferràndez es tracta d'una de les zones que aglutinen més brossa perquè, en aquest punt, hi desemboca una riera. "Quan plou molt, la riera porta tota mena de plàstics i brutícia a la platja", va recordar.

Cada any, els voluntaris netegen una de les platges del municipi. Aquest any ha tocat a la platja de la Farrella d'on, una cinquantena de voluntaris a bord d'una dotzena de vaixells, van extreure trenta quilos de brossa. L'activitat va durar unes tres hores i al voltant de la una del migdia, un cop acabada la tasca, es va oferir un aperitiu.