L'últim cap de setmana de juliol serà el més calorós de l'estiu a Catalunya a l'espera del que depari l'agost, mes canicular per excel·lència. I la calor insolent es nota a la província. El temps va mantenir ahir dissabte la tònica anunciada i el sol va aprofitar per rostir especialment les comarques de la Garrotxa, el Pla de l'Estany i el Gironès, que van registrar les temperatures mitjanes més altes de la província -32,9ºC, 32,3ºC i 31,6ºC, respectivament. A la costa, les màximes van quedar frenades al voltant dels 30ºC, però per culpa de la humitat elevada la temperatura de sensació ha voltat els 40ºC en localitats com Roses (30,4ºC i 70% d'humitat).

La Direcció General de Protecció Civil havia activat l'avís de precaució per risc d'altes temperatures, després que les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya apuntessin que durant tot el cap de setmana es preveuen màximes molt elevades.

Tot i la calor, les temperatures no eren extremes però van superar el llindar dels 30ºC en totes les comarques, a excepció del Ripollès i la Cerdanya, on les màximes aconseguides van ser de 28,5ºC a Das i 27,3 ºC al Ripollès.

Els termòmetres també van pujar de forma notòria a la comarca de la Selva. A Santa Coloma de Farners el mercuri apuntava 33,3ºC i Anglès és va quedar a dues dècimes d'arribar als 33ºC.

La zona de l'Empordà no va estar exempta de marcar al llarg de tot el dia més de 30 graus però va tenir dues excepcions en els pobles de Sant Pere Pescador i Castelló d'Empúries, que van registrar 29,9ºC i 29ºC respectivament.

Divendres, més calor

Malgrat la situació viscuda ahir, la calor es va deixar notar amb molta més força el passat divendres, amb temperatures que sobrespassaven els 35ºC al Pla de l'Es?tany, la Garrotxa i el Gironès i s'apropaven a aquesta màxima a la Selva i l'Alt i el Baix Empordà. Fins i tot al Pirineu va estar a punt de superar-se el llindar dels 30 graus centígrads però el mercuri es va aturar als 29,8ºC a Sant Pau Segúries. A la Cerdanya va arribar-se als 28,1º, concretament a la localitat de Das.