El 23 de juliol, una família de Blanes amb quatre fills, un dels quals té un any, va veure com els feien fora del seu pis perquè no havien pagat diverses mensualitats del lloguer. Des d'aleshores han dormit cada nit a una plaça del municipi selvatà. Així ho denuncia la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) de Blanes.

Josep Marigó, alcalde del municipi, assegura que la família va rebre l'ordre de desallotjament a l'abril i "quan els serveis socials municipals van estudiar el cas van veure que tenien xarxa familiar". "Durant aquest temps sembla que els familiars no els ha fet costat o que la família no ha recorregut a ells. Nosaltres considerem que la família no es pot desentendre d'aquests temes i que ha de fer pinya en casos així. Ara haurem de mirar què hi podem fer". L'alcalde lamenta que actualment no disposen d'una borsa de pisos per cobrir emergències com aquesta.

Segons Marta Afuera, portaveu de la PAHC de Blanes, els familiars tampoc estan en condicions de donar-los el suport necessari i critica l'actuació dels serveis socials. "Els van donar tiquets per a entrepans però no els han pogut bescanviar", apunta. Malgrat això, Marigó, tot i assegurar que no ha tingut temps de contrastar la informació, es mostra estranyat davant aquesta denúncia.

El que més preocupa la PAHC és que des de la Generalitat es pugui arribar a retirar la custòdia dels fills als seus pares i apel·la a la Convenció sobre els Drets de la Infància tot denunciant el greu xoc que suposa per a un infant que el separin dels progenitors.

Actualment la família té una ajuda de 426 euros al mes que els permeten "més o menys anar menjant", segons Afuera. Marigó assegura que des dels serveis socials s'està tramitant una ampliació de l'ajuda al pare pel fet de tenir menors sota la seva responsabilitat i calcula que la prestació arribarà als 700 euros.