29 de juliol de 2013
29.07.2013

La Fundació Pere Tarrés beca 60 infants per marxar de colònies

Les peticions de beques de les famílies sense recursos per poder pagar casals i colònies pugen un 50%

29.07.2013 | 13:28
Els nens i nenes en situació de vulnerabilitat becats per la Fundació Pere Tarrés pugen a l´autocar que els durà a la casa de colònies Pare Artigas a Planoles

60 infants i joves en situació de vulnerabilitat social han marxat aquest dilluns de colònies gràcies a les beques ofertes per la Fundació Pere Tarrés. Es tracta de la tercera edició de les "Colònies en Moviment" que es fa a la casa de colònies Pare Artigas a Planoles (Ripollès), una activitat promoguda pels centres d'esplai federats de la Fundació Pere Tarrés i que forma part de la campanya solidària 'Ajuda'ls a créixer, cap infant sense colònies'. D'altra banda, durant el mes d'agost s'organitzaran tres casals a les ciutats de Barcelona, Tarragona i Lleida. Les peticions de beques i ajuts de les famílies sense recursos per poder pagar colònies i casals han pujat un 50% respecte l'any passat.

Els infants i els joves marxaran de colònies 7 dies, del dilluns 29 de juliol al diumenge 4 d'agost, acompanyats per 10 monitors voluntaris dels centres d'esplai de la Fundació Pere Tarrés. L'objectiu de la iniciativa és el d'oferir l'oportunitat a tots als infants perquè puguin anar de colònies i a un casal, independentment de la situació econòmica de les seves famílies.

A Catalunya, un 25% dels infants i joves menors de 16 anys viuen sota el llindar de la pobresa. La presidenta del Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés, Maria València, ha declarat que "la intenció és que els nens sense recursos puguin gaudir d'una proposta educativa durant aquest mes d'estiu en format de colònies".

El projecte s'inclou dins la campanya solidària 'Ajuda'ls a créixer, cap infant sense colònies' que està becat aquest estiu a més de 2.500 infants. Les famílies dels nens i nenes que hi participen estan abonant un cost simbòlic en funció de les seves possibilitats econòmiques. És una iniciativa promoguda per la Fundació Pere Tarrés i que compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Diputació de Lleida, Càritas Diocesana de Barcelona, l'Obra Social de La Caixa i la col·laboració d'empreses i particulars que estan fent donatius.

Aquest estiu, més de 20.000 nens i nenes estan participant en les colònies i activitats organitzades per la Fundació Pere Tarrés. Tot i així, a part de les activitats específiques del mes d'agost, també s'ofereixen beques durant tot l'any als infants dels més de 200 centres que la Fundació Pere Tarrés té.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema