El regidor d'Urbanisme, Miquel Àngel Zarza, va indicar que després del polígon de les Mates, l'equip de govern prepara una proposta pel polígon de la Guardiola. Es tracta d'una superfície de 10.6 hectàrees, que després d'una inversió de 3,6 milions d'euros va ser posada en servei com a polígon industrial al juny del 2010. Al juny del 2011, l'Ajuntament va aprovar una modificació del pla parcial del polígon de la Guardiola. L'acord era per permetre la necessitat de fer parets mitgeres entre naus. La idea era facilitar la instal·lació d'empreses.

Dos anys després, no s'hi ha iniciat cap activitat. La causa, segons va explicar l'alcalde, és que el polígon està separat en parcel·les petites a un preu massa elevat per les intencions dels industrials que es volen instal·lar a Olot. "És un poligon pensat per empreses d'un alt valor tecnològic - va afegir - que a Olot no hi són".

En l'època de la seva construcció, l'èquip de govern del PSC també el preveia per acollir les petites empreses de serveis que encara són dins del nucli urbà: fusteries o tallers mecànics.

Això no obstant, tot i la crisi, les úniques empreses que s'han interessat per espais industrials han estat grans societats necessitades de molt d'espai i a un preu, per a ells, interessant.