30 de juliol de 2013
30.07.2013

Absolt el portaveu de Prou Camions N-II d'una falta de desobediència

La sentència conclou que Andreu Molina es va mostrar "reticent" però va acabar obeint

30.07.2013 | 00:00
Andreu Molina, al centre, el dia que es va celebrar el judici a Figueres

El jutjat ha absolt el portaveu de la plataforma Prou Camions N-II acusat d'enfrontar-se als Mossos d'Esquadra durant una protesta a Bàscara. El denunciat, Andreu Molina, s'enfrontava a 350 euros de multa per una falta de desobediència lleu. Els fets pels quals es va asseure a la banqueta es remunten al 25 de febrer. Aquell vespre, els veïns reclamaven que deixessin de passar tràilers pel poble fent un ús intensiu del pas de vianants que creua l'N-II. Segons els agents autonòmics, Molina els va desobeir perquè no es va voler identificar. La sentència conclou que el portaveu s'hi va mostrar "reticent", però que al final va acabar fent cas als agents. És precisament per això que l'absol. La plataforma celebra que "la lògica s'hagi imposat".
Els fets que ara s'han sentenciat van tenir lloc el vespre del 25 de febrer. Aquell dia, com havia estat fent des de setmanes abans, els veïns de Bàscara protestaven per reclamar que els camions deixessin de passar pel tram de N-II que creua el poble.
Tot i que la fórmula habitual era tallar el trànsit durant una hora, els veïns i els membres de la plataforma també van portar a terme altres mesures de pressió. Una d'elles era, precisament, fer un ús intensiu del pas de vianants que creua la carretera, per evitar que els cotxes no hi poguessin circular durant 60 minuts.
El 25 de febrer, cap a tres quarts de vuit del vespre, diversos agents dels Mossos d'Esquadra van demanar als veïns que s'identifiquessin. Segons sostenien els policies, Andreu Molina els va desobeir i no va voler fer-ho. Per això, el van denunciar per una falta de desobediència lleu.
La versió del denunciat, però, era diametralment oposada. Durant el judici, que es va celebrar a Figueres el 10 de juliol, Andreu Molina va explicar que en cap moment va faltar al respecte als agents, ni que tampoc es va sobrepassar.
Ara, el Jutjat d'Instrucció Número 5 de Figueres ha sentenciat el cas. I ho ha fet absolent el portaveu de la plataforma Prou Camions N-II de la falta de què se l'acusava. La sentència, de la qual ha estat ponent la jutgessa Patricia Carmen Sierra, conclou que si bé Andreu Molina es va mostrar "reticent" a identificar-se, va acabar fent cas als agents.
Segons la sentència, el portaveu va anar donant la informació amb comptagotes. D'entrada, quan li van demanar que s'identifiqués, els va mentir i els va dir que no portava la documentació al damunt. Després, els va donar el número de DNI i, més tard, el seu nom i cognoms. "Finalment, va acabar oferint la documentació als agents, traient-la de la seva cartera", recull el jutjat.
La jutgessa indica que aquesta conducta no té tanta entitat com per merèixer "un retret penal". Segons recull la sentència, Andreu Molina no es va negar obertament a obeir les ordres dels mossos, sinó que s'hi va mostrar reticent, tot i que al final va acabar cedint.
Per això, l'escrit subratlla que Molina, conscient que els agents el podien portar a comissaria si no s'identificava, els va obeir. "Tot i que va deixar clar que no era la seva voluntat i que no entenia per què els Mossos l'havien d'identificar a ell o a qualsevol altre que circulés de manera intermitent pel pas de vianants", indica la sentència.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook