Seixanta infants i joves en situació de vulnerabilitat social van marxar ahir de colònies gràcies a les beques ofertes per la Fundació Pere Tarrés. Es tracta de la tercera edició de les "Colònies en Moviment" que es fa a la casa de colònies Pare Artigas a Planoles, una activitat promoguda pels centres d'esplai federats de la Fundació i que forma part de la campanya solidària "Ajuda'ls a créixer, cap infant sense colònies".

Els infants i els joves marxaran de colònies 7 dies, acompanyats per 10 monitors voluntaris dels centres d'esplai de la Fundació Pere Tarrés. L'objectiu és oferir l'oportunitat a tots als infants perquè puguin anar de colònies i a un casal, independentment de la situació econòmica de les seves famílies.

A Catalunya, un 25% dels infants i joves menors de 16 anys viuen sota el llindar de la pobresa. La presidenta del Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés, Maria València, ha declarat que "la intenció és que els nens sense recursos puguin gaudir d'una proposta educativa durant aquest mes d'estiu en format de colònies".Aquest estiu, més de 20.000 nens i nenes estan participant en les colònies i activitats organitzades per la Fundació Pere Tarrés.