L'Ajuntament de Blanes es va posar ahir en contacte amb la família que dormia al carrer aquests darrers dies i li va oferir la possibilitat d'allotjar-se durant una setmana aproximadament en una pensió. L'objectiu és que s'hi puguin estar mentre es trobi una solució més definitiva, va destacar l'Ajuntament. L'alcalde Josep Marigó va destacar que han pres aquesta decisió "per salvaguardar els nens", ja que no poden estar i dormir al carrer.

Cal recordar que la família, formada pel pare, la mare i quatre fills -un dels quals té un any-, ha estat dormint en un parc de Blanes des que el 23 de juliol van ser desnonats del seu pis. Els van fer fora perquè no havien pagat diverses mensualitats del lloguer. Tots aquests dies han estat dormint al carrer -al parc, on hi ha els jutjats de la localitat, fins que diumenge el cas es va fer públic. Segons van explicar fonts municipals, diumenge a la nit la família ja va ser acollida a casa d'un dels membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Blanes. I ahir l'alcalde va anunciar que s'havia reallotjat tota la família en una pensió, on ha passat aquesta nit.

"Aquesta situació ha passat en plena Festa Major i, sobretot, perquè totes les informacions que teníem és que ho arreglarien amb la xarxa familiar", va destacar l'alcalde. Finalment, però, la família no va poder comptar amb els familiars i va acabar al carrer. L'alcalde va explicar que l'home té un germà a Tordera, però no se'n pot fer càrrec. Davant d'aquesta situació, doncs, l'Ajuntament ahir es va posar en contacte amb la família per reallotjar-la en una pensió, especialment pels nens. "Els nens no poden estar al carrer i hem decidit reallotjar la família per salvaguardar-los", va destacar Marigó. S'hi podran estar una setmana i, mentrestant, preveuen poder trobar una solució més definitiva. Treballaran amb la PAH de la localitat. Una de les solucions que va apuntar l'alcalde serà oferir-los un habitatge de la borsa municipal a "un preu assequible" i podrien comptar amb una ajuda. Una altra possibilitat seria que la PAH els pogués oferir algun pis.

L'alcalde va destacar la bona sintonia que hi ha entre l'Ajuntament i els membres de la PAH. "Amb la gent de la PAH es treballa d'una manera molt coordinada amb els serveis socials i s'estan resolent molts casos", va afirmar Marigó, que va voler posar de manifest que ells treballen amb la PAH i no amb la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) que també està al poble.

L'alcalde va recordar també que paral·lelament s'està tramitant un complement de l'ajuda que té l'home, amb la qual es podria arribar a uns 700 euros al mes. Marigó va afegir, però, que l'home "és jove i té edat per treballar", de manera que esperen que trobi feina.