La Diputació de Girona i l'entitat ecologista IAEDEN-Salvem l'Empordà seran els encarregats d'aportar els fons econòmics necessaris per mantenir obert el Centre de Fauna dels Aiguamolls de l'Empordà fins a finals d'any. Aquest és l'acord subscrit amb el departament d'Agricultura que insisteix que el centre només podrà mantenir la seva activitat més enllà d'aquest termini de temps "si s'aconsegueixen recursos alternatius als pressupostos públics". La Diputació de Girona, que encara ha de concretar quina quantitat aportarà, i IADEN-Salvem l'Empordà, a través dels donatius dels creadors de la Fundació Roger Burlet i de la Fundació Mascort, pagaran les nòmines dels tres treballadors actuals.

L'acord defineix el marc a partir del qual s'estructurarà el suport de la Diputació de Girona a l'activitat del centre d'acord amb els recursos disponibles, i també la participació i les funcions que aportarà IAEDEN a través de donatius dels creadors de la Fundació Roger Burlet i de la Fundació Mascort, que serà la responsable de la contractació dels tres treballadors que actualment té el centre.

El Departament d'Agricultura continua insistint en la voluntat de recuperar plenament l'activitat del centre a llarg termini si s'aconsegueixen recursos alternatius als pressupostos públics. En aquest sentit, cal destacar la disposició del Govern a analitzar les propostes que puguin plantejar altres institucions, ens o entitats en aquesta mateixa línia. A més, fins a finals d'any s'elaborarà un pla estratègic per al Centre que estudiarà les opcions d'emplaçaments més adequats per a les instal·lacions que requereixen millores estructurals, i d'estabilització de les aportacions econòmiques.

Així, des d'ara fins a finals d'any, es discutirà sobre un nou model per a la gestió del centre en què la IAEDEN, a través d'aportacions privades, col·laborarà amb recursos i mitjans. A llarg termini, es plantejarà una nova ubicació més adequada per al Centre. Només en el cas que no s'aconseguissin els recursos alternatius necessaris per mantenir la continuïtat del Centre a partir del mes de gener, en la línia de l'acord assolit ara i fins a finals d'any, el Centre passaria a desenvolupar únicament les funcions de centre de recepció amb el manteniment d'un dels llocs de treball, tal com estava previst fins ara.