L'Ajuntament de Girona haurà d'indemnitzar amb 1.980,80 euros el cuiner de can Mià, Pere Mià, per haver-li retirat un muntatge de protesta que tenia instal·lat davant els Jutjats de Girona amb la corresponent autorització i impedir-li, d'aquesta manera, seguir amb les seves ?reivindicacons. El Jutjat Contenciós-Administratiu número 3 de Girona ha remarcat la "descortesia administrativa" de l'ens municipal enfront de l'"escrupolós respecte de la legalitat vigent" per part de Mià.

El desembre de 2009, el cuiner de Palol de Revardit va instal·lar una parada reivindicativa integrada per una caseta de fusta, dues cadires, diversos rètols i un avet. La Policia Municipal li va retirar el 24 de gener de 2009 al·legant que una ventada va esmicolar el muntatge i escampar el material per la zona, que va ser tractat com a material voluminós.

El jutge no dóna credibilitat a l'Ajuntament perquè ni va acreditar la força del vent ni va presentar cap prova de l'estat en que hauria quedat la caseta -assegurada amb 124 quilos de sorra-, les cadires i l'avet -amb el corresponent test-, que "no estarien tan esmicolats quan varen ésser tractats, com s'ha dit, com a residus voluminosos".

Es dóna el cas que el mateix Ajuntament de Girona havia autoritzat aquest muntatge, que havia sigut visible durant gairebé dos mesos. Per aquesta raó, el jutge censura també "l'actitud administrativa, tan expeditiva com irregular" i obliga al pagament del muntatge (1.380,80 euros) i una quantia (600 euros) pels danys morals ocasionats doncs el cuiner de Palol de Revardit, "amb la pèrdua del material de protesta, va veure frustrada bruscament la seva acció reivindicativa, frustració que, no hi ha dubte, ha d'ésser indemnitzada".

Mià celebra la decisió perquè "dins un món tancat i fosc, ple d'éssers deïficats i putrefactes, hi ha hagut llum i justícia". Anuncia que entregarà la indemnització a l'associació GERD de Sarrià de Ter per finançar el projecte que permet fabricar cadires de rodes a Cuba.