Els nedadors de la travessia Mallorca-Menorca van haver d'aturar el trajecte al mar pels forts corrents diumenge passat, després de 9 hores i 45 minuts a l'aigua. La travessia era l'iniciativa "A-braçades Solidàries" d'un grup de 13 nedadors catalans, entre ells dos de gironins, per recaptar diners per a l'associació Pallapupas, una entitat que treballa amb nens malalts per fer la seva estada a l'hospital més fàcil i positiva.

El grup havia de nedar els 40 quilòmetres que separen Mallorca i Menorca divendres, però ho van posposar fins diumenge per les males condicions del mar. Els nedadors van sortir diumenge a les 6 del matí de Menorca tot i que el mar estava agitat. Separats en dos grups, el primer havia nedat 32km i el segon 25km quan la capitania marítima els va recomanar que sortissin de l'aigua pels forts corrents. Portaven gairebé deu hores a l'aigua i les onades feien tres metres. Segons el grup ha publicat al Facebook de la iniciativa: "Una llàstima, perquè ja ho teníem a tocar. Però ens n'anem amb la satisfacció d' haver fet el que hem pogut".

Els esportistes volien reunir 10.800€ que anirien per a Pallapupas i que comportaran 1.000 visites a nens en hospitals durant 6 mesos. De fet, fins al 26 d'agost encara es poden fer donacions.