El grup municipal del PSC viurà una nova renúncia en el ple d'avui, la tercera en el mandat. Es tracta de la portaveu i número dos de la llista a les eleccions municipals del 2011, Iolanda López, que deixa l'Ajuntament perquè canvia de residència. Això també comportarà que abandoni el càrrec de primera secretària de l'agrupació socialista local, que ha passat a ocupar-lo Antoni Bonfill, històric socialista begurenc. Arran de la renúncia, serà el primer dels suplents, Francesc Pilsà, que entrarà a l'Ajuntament, cosa que comporta la renúncia de cinc membres de la llista del 2011 (del número set a l'onze). El PSC a Begur té quatre regidors.

En començar el mandat, ja hi va haver les dues primeres renúncies: la del cap de llista Jordi Carreras i el número tres, Antoni Moreno. Això va comportar que López es convertís en la portaveu del grup i que entressin com a regidors socialistes els números cinc i sis, Nèlida Echevarría i Antoni Bonfill, respectivament.

Ara, és Iolanda López que presenta la seva renúncia per motius personals. A més de la seva, també passarà pel ple d'avui la renúncia dels cinc candidats de la llista que hi ha entre els números set i onze, cosa que permetrà que entri Pilsà. Bonfill ha explicat que el grup municipal ha considerat que Pilsà és el candidat més idoni ja que "ha seguit la trajectòria del grup i forma part de l'executiva socialista local", de manera que s'ha contactat amb els candidats davanters perquè acceptessin renunciar.

Al respecte, el regidor de SI Marià Renart ha precisat que, en total, la llista del PSC ja ha patit vuit renúncies, cosa que entén que no deu agradar als seus votants.