Núria Zambrano (regidora d'Empresa i Ocupació per CiU) en el darrer ple d'Olot va donar compte de la regulació de les Bases Reguladores per la concessió de subvencions per la contractació de persones aturades de més de 45 anys i joves menors de 30 anys. En primer lloc, Zambrano va exposar que "els diners que l'Institut Municipal de Promoció de la Ciutat destina són 6.000 euros -va afegir-, i es donen a empreses que contractin durant 2 mesos joves aturats". Va precisar que els 6.000 euros són per pagar la Seguretat Social i les despeses de la contractació. Va explicar que l'empresa es fa càrrec del salari que li toca per conveni.

Va assenyalar que els beneficiaris seran entre 7 i 9 joves. Segons ella, el mètode de selecció ha estat basat, sobretot, en el grau d'implicació en el Servei d'Orientació Laboral de l'Ajuntament. "Són els que fan un seguiment de les hores d'estudi i els que han vingut cada dia -va afegir. Ells no ho saben, però seran els escollits". Va precisar que la selecció s'ha fet entre 41 persones joves amb estudis d'ESO, Batxillerat i universitaris.

Pel que fa a les de més de 45 anys, va especificar, també, són persones que segueixen un procés d'orientació. Va explicar que hi ha 48 persones apuntades. Sobre els més grans va dir que "són persones que porten tota la vida al mateix sector i ningú els dóna una oportunitat". En aquest cas l'aportació de l'Ajuntament arriba als 1.000 euros per mes per persona contractada. En aquest cas, la inversió global de l'Ajuntament és de 19.000 euros i la previsió és que beneficiï entre 7 i 9 persones.

La particularitat dels dos projectes és que les empreses agafaran les persones que els indiqui l'Ajuntament.

En el debat, el portaveu del PSC, Josep Guix, va considerar que "és una iniciativa molt lloable. Va resaltar el fet que les empreses no poden escollir el treballador. Ignasi Mulleras (PxC) va considerar que "em sembla bé que s'ajudi a les persones majors de 45 anys i les menors de 30 anys -va precisar-, però, com sempre, demano que es tinguin en compte els de casa".

El portavei d'ERC, Pere Gómez, va opinar que "qualsevol cosa que es pugui fer en l'ajuda d'aquests dos col·lectius és lloable". Júlia Sala (PPC) va valorar positivament el fet de subvencionar la creacio de llocs de treball per a joves i persones grans.