L'Ajuntament de Figueres deu 800.000 euros en factures a proveïdors i estudiarà si s'acull a la segona convocatòria d'ajuts de l'Estat per pagar a temps. El regidor d'Hisenda, Manel Toro, va reconèixer al ple que l'import ascendia a 2,1 milions d'euros però que s'ha anat liquidant en els darrers mesos. La intenció era acabar de pagar aquest mes d'agost i no optar al pla estatal, però s'ho estan replantejant perquè el Govern central vincula els ajuts al deute que té la Generalitat amb els ajuntaments.

Paral·lelament, el consistori va aprovar la derogació de l'ordenança reguladora de l'accés de vehicles a la zona de vianants del carrer Sant Pau després que es fés públic que existia aquesta normativa de fa dotze anys que obligava a obrir el tram del carrer tallat al trànsit durant unes hores al dia. El cas el va destapar al ple de principis de mes la portaveu del PP, M. Àngels Olmedo, assegurant que calia complir la normativa com també ho va ratificar el secretari municipal. El consistori es va comprometre a estudiar la situació i a eliminar l'ordenança. Segons sembla, el nou Pla de Mobilitat aprovat permetria que no s'hagi de fer cap nova actuació.

Figueres va decidir tancar de forma permanent un petit tram d'aquest carrer del centre històric per facilitar la mobilitat dels vianants en aquesta zona. Aquesta, però, no era la primera vegada que l'ajuntament prenia una decisió d'aquestes característiques. També ho havia fet l'any 2001 tot i que aleshores s'establia una horari d'obertura durant vuit hores. La mesura no va funcionar i es va acabar reobrint al trànsit. El que no es va derogar mai va ser aquesta ordenança que era d'obligat compliment, segons va explicar el funcionari municipal. Ningú s'hauria adonat d'aquesta situació que data de fa dotze anys fins que Olmedo va denunciar-ho. Per tal de solucionar el cas, ahir es van iniciar els tràmits per derogar-la definitivament.

D'altra banda, el plenari també va aprovar el manifest de la comissió tecnicopolítica i social d'atenció als afectats per desnonaments a la ciutat, que en aquests moments afectarien un centenar de famílies de Figueres.