Catamarans Mar va rebre tots els permisos definitius el passat 5 de juliol i la seva activitat continuarà amb normalitat. La singladura de l'empresa es remunta al febrer passat, però ja té antecedents històrics a Lloret.

La societat recollia el testimoni d'una altra empresa, Viajes Marítimos s.l., que ja treballava entre Lloret i Tossa de Mar fa uns 50 anys. La crisi i una tempesta van fer que les eines principals -tres dels vaixells- quedessin molt malmeses. Fins i tot el ple de Lloret de Mar va aprovar una moció per donar suport a l'empresari.

Però, finalment, per tirar endavant es va buscar un nou soci econòmic. Un empresari que treballa fent creuers a Palma de Mallorca es va oferir com a nou acompannyant. A més, també s'hi va sumar amb un 10% de les accions el regidor de Lloret de Mar Enric Martínez. El febrer es constiuïa la nova empresa Catamarans Mar de Lloret s.l., amb un capital social de 3.000 euros.

La societat ha anat tramitant totes les autoritzacions durant aquests mesos per recuperar a poc a poc l'activitat que ja havia tingut. Des de Capitania Marítima de Palamós es van donar la major part de les autoritzacions al març passat.

Tanmateix faltava el despatx definitiu. Va ser just en el termini que es renovava el despatx provisional, que es van fer públiques les queixes de la competència contra l'empresa. Els propietaris ho emmarquen en una campanya de pressió per aconseguir les seves rutes i clients. Ara ja, amb tots els papers en regla, confien a poder continuar l'històric negoci.