Els pares de l'escola la Bôbila de les Preses han acordat no començar el curs escolar el 12 de setembre, si el centre educatiu no està del tot acabat. La decisió va ser presa en una assemblea el dilluns 22 de juliol. Van prendre l'acord per unanimitat i es van refermar en el lema "volem una escola digna i en condicions" que defensen des de la tardor del 2o12. Durant aquest temps el que més els ha indignat han estat els incompliments del Departament d'Ensenyament. És a dir, la promesa de dates d'entrada en servei d'equipaments que després per una causa o per una altra es van incomplir.

En el moment actual, segons va explicar Pere Vila (alcalde de les Preses per CiU) els alumnes tenen accés a les pistes poliesportives. Es tracta d'una de les principals reivindicacions dels pares des que van començar les protestes a finals del mes de febrer. En canvi, falta el gimnàs i la planta primera. Aquest fet provoca que els espais creats per a biblioteca, espai de psicomotricitat i sala de professors hagin estat usats com a aulas durant tot el curs 2012-13.

Pere Vila va indicar que els problemes de documentació es van resoldre durant el curs passat. Faltaven acreditacions del sistema elèctric. Així, segons ell, "l'únic que falta són petits retocs". Va assenyalar que el fet que els petits retocs n0 s'acabin de resoldre té l'origen en la manca de liquiditat de la Generalitat envers els contructors. "No reben els pagaments en els terminis que els han de rebre - va afegir-, i, evidenment, això és un peix que es mossega la cua". Vila va reblar: "tu no em pagues, jo no vinc i els perjudicats són els alumnes i els professors".

Això no obstant, l'alcalde va expressar la seva confiança en una total finalització de l'Escola la Bòbila al 12 de setembre. "Ha d'estar feta, perquè ha de rebre 40 alumnes més", va indicar. De fet, els períodes de vacances ja van servir per resoldre mancances a l'escola. Abans de l'inici de les Festes de Nadal, pares a nivell personal es van queixar públicament del fet que, segons ells, era l'hivern, feia fred i el sistema de calefacció funcionava d'una manera provisional que ells consideraven incorrecta. Quan van arribar les festes, l'empresa responsable va resoldre el problema a la satisfacció dels pares i l'escola va començar l'activitat sense problemes.

Les dificultats van tornar quan els pares es van cansar de veure les pistes poliesportives tancades per una barana, però, almenys d'aspecte, a punt per ser estrenades. Es tracta d'uns equipaments esportius de molta qualitat, dels quals poques escoles d'ensenyança primària disposen.

Llavors, l'incompliment de les dates en la posada en servei de les pistes va ser l'esca que va encendre els ànims i va provocar una cassolada contra el Departament d'Ensenyament.

Aquest organisme sempre ha defensat que atesa la qualitat de l'escola, els pares haurien de tenir mes paciència. Han recordat que es tracta d'un centre de nova planta en un poble que havia perdut l'escola pública feia dècades i ho van comparar amb altres pobles.