L'Ajuntament d'Olot va aprovar, en el darrer ple, la reducció de la jornada laboral de 6 educadores de les llars d'infants municipals. Núria Fité (regidora d'Ensenyament per CiU) va indicar que la decisió és conseqüència de la reducció de matricules de nadons. A partir d'aquesta base, va considerar que "podíem haver estat més exhaustius".

L'acord va comptar amb el suport de tots els grups excepte el PSC que es va abstenir. Jaume Mir (regidor del PSC) va indicar que són conscients de la situació i de l'esforç de l'Ajuntament per evitar el tancament de la llar d'infants de Sant Miquel. Això no obstant, va lamentar que les llars d'infants municipals no hagin estat una prioritat de CiU al Govern de la Generalitat. Tant el PSC com ERC van demanar a l'equip de govern que s'esforci en minimitzar l'impacte de la disminució de matricules en la plantilla d'educadores de les llars municipals d'Olot.

La reducció de places de llars d'infants primer va crear un conflicte pel supòsit del tancament de l'escola de nadons de Sant Pere Martir. Al final, les matriculacions van fer que el tancament caigués sobre la de Sant Miquel.