La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i les Taules d'Habitatge de les comarques gironines van ser escoltades ahir pel president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, a qui van traslladar les seves preocupacions i van convidar a col·laborar en la posada en marxa d'iniciatives encaminades a solucionar el problema dels desnonaments, procurar solucions efectives per la dació en pagament i per l'accés a lloguers socials.

La d'ahir va ser una primera trobada, però n'hi haurà més. Així mateix, la PAH va demanar a la Diputació que s'impliqués en la posada en marxa d'una línia de telèfon 900 relacionada amb el dret a l'habitatge que serveixi per orientar els ciutadans afectats per la hipoteca i se'ls pugui informar de com actuar, a qui adreçar-se i on demanar ajuda. Una línia que funcionaria a Girona com a prova pilot però amb intenció d'estendre-la a tota Catalunya.

En la reunió també es va abordar la problemàtica entorn del bloc ocupat de Salt, perquè en breu s'ordenarà una data per desallotjar-lo. Per a la PAH es tracta d'una qüestió de màxima urgència i per això hi haurà més reunions.