31 de juliol de 2013
31.07.2013

Reclamen transparència en el procés de la planta de triatge

La CUP i ecologistes de la Garrotxa consideren que hi pot haver «interessos particulars» en el projecte

31.07.2013 | 00:00

La decisió del Consell Comarcal de la Garrotxa de tirar endavant amb la compra dels terrenys de Can Coma de Sant Jaume de Llierca per ubicar-hi la futura planta de triatge no ha agradat a l'Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa ni a la CUP, que demanen "transparència" en tot el procés.

Per les dues organitzacions, el fet que s'hagi tirat endavant amb la compra dels terrenys de Can Coma, valorats en prop de 410.000 euros, és una "nova irregularitat" en el procés de la futura planta de triatge. Recorden que el Consell Comarcal encara no ha donat una resposta formal a les al·legacions que es van presentar al pla especial, un procediment que no hauria de ser considerat com un "tràmit", assenyalen al comunicat, sinó que ha de servir per "preservar la transparència i la participació com a fonament de la bona gestió i la democràcia". També assenyalen que des de la societat civil s'han fet propostes que "milloren" el projecte així com "sistemes alternatius" que s'haurien de considerar.

En cas contrari, alerten que pot passar una situació similar a la planta de triatge de Lloret de Mar. L'actual president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, "qüestiona la planta un cop acabada i el fet que calgués fer-la". Concretament, citaven les paraules del president quan la va valorar com a una "obra faraònica" alhora que va criticar que estigués nou mesos tancada després de finalitzar-se. "Aquest equipament ha costat 41 milions d'euros, però no rep prou brossa i no surt a compte el seu funcionament", denuncien les dues formacions.

Per altra banda, posen l'exemple d'una experiència modèlica que caldria tenir en compte com és la implementació a Celrà de la recollida porta a porta dels residus. Un sistema que, per ells, permet generar més llocs de treball i "millorar notablement la ràtio de recupercació i de recollida selectiva".

La negativa a implementar mesures com aquesta per part del Consell resulta "inversemblant" i i "obscura", segons la CUP i els ecologistes, que consideren que les decisions que estan prenent els membres del consell "van en la direcció equivocada". És per això, que demanen als alcaldes i al Consell Comarcal que "responguin exclusivament a l'interès públic". I és que consideren que hi poden haver "interessos particulars" que condicionen les inversions relacionades amb la futura planta de triatge i insisteixen que la nova infraestructura és "del tot innecessària" i encara més en uns terrenys a tocar del Fluvià.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook