El regidor del Partit Popular de Lloret de Mar, Enric Martínez, és accionista de l´empresa de creuers que operava sense el despatx oficial -una mena d´ITV que han de passar els vaixells-. Les denúncies, que es van fer públiques el 16 de juny, han estat contínues contra l´empresa. L´endemà que es fes pública la situació de provisionalitat, el mateix regidor Enric Martínez va anunciar als propietaris majoritaris que es venia la seva part per 10.000 euros a Costa Brava Cruises s.l., una empresa de la competència. Martínez, però, havia pagat només 300 euros el passat febrer. L´operació de compravenda que intenta el regidor popular suposa una revaloració de 33 vegades del seu benefici en menys de cinc mesos.

La societat es va constituir el febrer passat. Entre els seus tres accionistes es troba Enric Martínez Maíz, regidor del PP de Lloret. Martínez és propietari d´una desena d´accions. El capital social inicial era de 3.000 euros, així que Martínez hauria pagat 300 euros, com figura davant notari.

Des del febrer passat, l´empresa ha optat a diverses concessions. La societat, com mostra la documentació consultada, tenia tots els permisos tramitats i provisionals des del març aprovats per Capitania de Palamós. L´abril va aconseguir per poc avantatge sobre el segon classificat la concessió de Fenals.

Tanmateix, amb l´inici de la temporada turística van començar els problemes. Representants de les altres empreses van explicar que feia uns dos mesos que l'embarcació circulava sense el despatx i van denunciar el cas a principis de juny.

L´empresa Catamarans Mar de Lloret va aturar l'activitat, després que l'Ajuntament de Lloret li demanés tota la documentació necessària i es demostrés que els faltava el despatx -una mena d'ITV dels vaixells-. El consistori actuava després d'haver rebut la denúncia dels altres operadors del servei, que es van queixar que el vaixell circulava sense el despatx. L´endemà, doncs, responsables de l'empresa es van reunir amb representants municipals per entregar els papers i, segons van destacar fonts municipals, la companyia del creuer disposava de tots els documents, excepte el despatx definitiu de 2013. Es van comprometre amb l'Ajuntament a cessar l'activitat fins que no tinguessin tota la documentació en regla, segons van confirmar fonts municipals.

Tanmateix un parell de dies després van recuperar l´activitat, atès que tots els permisos que disposaven eren vàlids, malgrat ser provisionals. A més, temien perdre la concessió, ja que prohibeix que es tanqui sense motiu durant la temporada estival.

Els propietaris majoritaris de l´empresa sospiten que el mateix Martínez està darrere de les denúncies de les suposades irregularitats i que ha utilitzat a les companyies de la competència per fer malbé la imatge de l´empresa. Creuen que les denúncies que feien les altres empreses demostren el coneixement intern de l´empresa, segons els propietaris.

Es dóna la circumstància que l´endemà que es fes pública la denúncia, el mateix Enric Martínez enviava una carta als propietaris majoritaris. El regidor del PP anunciava la venda de la seva part a una empresa de la competència: Costa Brava Cruises s.l. Martínez anunciava que la societat li oferia 10.000 euros.

Enric Martínez va ser el cap de llista del PP a Lloret el 2011 en ­substitució de Santiago Ontañon. Martínez, exmilitant d´Unió Democràtica, era la primera vegada que encapçalava la candidatura.