L'equip de govern de la Bisbal d'Empordà (PSC i CiU) va tirar ahir endavant l'aprovació inicial del POUM amb el suport del PP. Segons va explicar l'alcalde, Òscar Aparicio (PSC), la revisió del pla general del 1981 té l'objectiu principal d'aconseguir espais grans per a equipaments, ja que la ciutat ja no en tenia. En aquest sentit, va seguir Aparicio, se'n creen quatre de grans dimensions que es destinaran a usos educatius o esportius. Quant a creixement urbnístic i demogràfic, no hi ha cap modificació, de manera que es calcula que la població de la Bisbal podria rondar els 18.000 habitants si es desenvolupen tots els sectors urbanísticis pendents.

Aparicio va comentar que la Bisbal necessita terrenys per a la futura construcció d'un segon institut i d'una tercera escola pública. Per aquest fi, el nou POUM crea dos espais al sector sud Guardiola i al sector Oest. En ambdós casos, es contempla que l'espai tingui la qualificació tant d'equipament educatiu com esportiu.

Els altres dos espais reservats per a equipaments són darrera de la piscina municipal i al costat del Tennis. Els equipaments esportius que s'hi poden ubicar encara no estan definits.

Pel ple també va passar un conveni per fer un equipament esportiu de caire popular a sota del convent, l'entorn del qual es pretén protegir d'un possible desenvolupament urbanístic.

Des del grup d'ERC van criticar que només han tingut una setmana per poder estudiar el document i que el govern no accedís a portar el POUM al proper ple, quan haurien tingut temps per aprofundir-hi. Aparacio va justificar que es portés aquest ple perquè la suspensió de llicències d'un any per l'aprovació de l'avantprojecte del POUM ja havia acabat i era necessari aquesta aprovació inicial per fer una nova suspensió.

El portaveu d'ERC, Lluís Sais, va respondre que no es responsabilitat seva si no es compleixen els terminis. Respecte el document, "pel que hem pogut veure, hi ha aspectes normatius, ambientals i de mobilitat que podrien millorar-se"