L'Ajuntament d'Olot ha descartat obrir el nou rentador de camions als treballadors autònoms i les empreses petites. En el darrer ple municipal, el regidor d'Urbanisme, Miquel Àngel Zarza (CiU), va argumentar que "tots els camions que porten animals vius han de passar per un sector de neteja"; i va afegir que "nosaltres el que fem és cobrir les necessitats d'Olot". A partir d'aquesta argumentació, Zarza va deixar clar que "no volem convertir el nou equiopament en el rentador de la comarca, de la província i de molt més enllà...".

Així, el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament d'Olot va considerar que l'equipament s'ha de limitar a l'ús privatiu del qual va donar compte en el darrer ple. En el cas que no hi estiguessin d'acord, va convidar els grups de l'oposició a presentar al·legacions.

En concret, Miquel Àngel Zarza va donar compte de l'acord de la Junta de Govern per l'aprovació del plec de clàusules i la convocatòria de licitació per a la concessio administrativa d'ús privatiu de domini públic per a la ubicació d'un aparcament i rentador de camions al carrer Fenolleda.

Abans, el portaveu del grup municipal socialista, Josep Guix, havia proposat que "ens agradaria que fos un rentador obert a les empreses i autònoms de la comarca -va precisar-, que malgrat no portin els porcs a l'escorxador d'Olot poguessin rentar els camions, pagant si fa falta, perquè entenem que és un solar públic".

El nou escorxador estarà ubicat al polígon de la Canya, d'Olot, i està pensat per tal de relsoldre el problema de les males olors que surten del rentador ubicat a l'escorxador.

L'equipament forma part del context de l'ampliació de l'escorxador de la Garrotxa, el qual preveu la millora d'una depuradora.