La Corporació de Salut del Maresme i La Selva ha posat en marxa el projecte "La visita comença a casa", un programa de control en l'edat pediàtrica que aposta per les possibilitats que ofereixen les tecnologies de la informació i la comunicació. Concretament, i com a prova pilot, es porta a terme en el CAP de Palafolls. L'equip de Pediatria, format pel doctor Francesc Codina, metge pediatre, i Marta Azuara, DUI del CAP Palafolls, ha introduït un canvi en les visites programades del protocol "Infància amb salut" que va impulsar la Generalitat l'any 2008 amb l'objectiu de detectar anomalies congènites i adquirides; promoure un adequat desenvolupament físic, psíquics i social; adquirir hàbits saludables; i complementar el calendari vacunal vigent. I és que des del CAP de Palafolls s'ha apostat per les possibilitats que ofereixen les tecnologies de la informació i la comunicació. Pocs dies abans de la visita, les famílies reben a casa seva, per correu electrònic, un qüestionari.

El qüestionari recull les preguntes que habitualment es fan en les visites del programa "Infància amb Salut" (desenvolupament psicomotor, alimentació, hàbits, etc). Els pares l'omplen i el retornen a l'equip de Pediatria del CAP Palafolls.

El fet de poder elaborar les respostes a casa ha de permetre que els pares posin esment en allò que els pregunten. Que valorin, si és que no s'havien adonat abans, algunes qüestions. Les respostes a les preguntes dels qüestionaris permet saber què fan bé i on hi ha més dubtes. D'aquesta manera es pot preparar i personalitzar la consulta, dedicant més temps als dubtes i a les qüestions on hi ha problemes.

Els qüestionaris omplerts pels pares, després de ser valorats i validats per la infermera, s'incorporen a la història clínica de l'infant. Després de les visites, les famílies reben un document que recull tots els consells propis de l'edat de l'infant.