L'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández (PSC), va manifestar en el ple d'aquest dijous que "podem preveure que hi haurà problemes per al compliment estricte del conveni" del complex comercial de la Fanga. El batlle va explicar que havia tingut una reunió amb els promotors d'aquest espai i que "caldrà resoldre quatre temes", un dels quals és el multicines. Un assumpte que vol tractar en una junta de portaveus per donar més detalls de com està la sitaució a l'oposició. Aquest assumpte va aparèixer al ple arran d'una pregunta del grup d'ERC sobre l'incompliment del calendari marcat per a fer els multicines. Ahir, Fernández va confirmar a aquest diari que "tot va en retard" respecte els terminis que es marcaven en el conveni, per la qual cosa obre la porta a alguna modificació en aquest sentit. En tot cas, sí que va voler deixar clar que l'Ajuntament no renunciarà a les aportacions ecomòniques pactades que ha de rebre l'administració ni als multicines; i si ho fa, serà forçat per una decisió judicial.

Juli Fernández va afirmar que l'Ajuntament ha d'exigir el compliment del conveni, per a la qual cosa "caldrà negociar amb la propietat": "Caldrà revisar tota la documentació i s'haurà de reclamar el compliment d'alguns dels punts". En aquest sentit, en el ple va manifestar que apareixerien conflictes en quatre punts.

Quant als retards, Fernández també va reconèixer que alguns són imputables a l'Ajuntament, com ara el fet que el consistori no aprovés fins aquest dijous el projecte per canalitzar les aigües, cosa que ja s'hauria d'haver fer el passat mes de març.

En el ple també va aparèixer la posada en marxa d'una línia de bus urbà, i que també té a veure amb el conveni de la Fanga. Així, segons va explicar la regidora de l'Entesa Núria Rivas, d'acord amb el conveni entraria en funcionament una línia de bus regular entre el centre de la vila i la Fanga; cosa que amb la nova proposta s'allargaria amb un increment de cost, per la qual cosa va demanar prudència al govern. El batlle va respondre que s'ha pensat en transformar un servei de llançadora al centre comercial en transport públic urbà. I va garantir que es tirarà endavant la línia de bus urbà "si és econòmicament viable".