Un altre turista va caure la nit de dimarts des d'un hotel a Lloret de Mar. És el segon en poques hores, després que la nit de dilluns va morir un jove alemany com a conseqüència de la caiguda d'un cinqué pis d'un hotel. En aquest nou cas, ha estat un turista polonès menor d'edat que va acabar ingressat a la UCI de l'Hospital Josep Trueta de Girona després de caure des d'un primer pis d'un establiment hoteler.

El jove, d'entre 16 i 17 anys, s'allotjava amb un grup a l'hotel Palm Beach. La nit de dimarts, els monitors el van castigar en una de les habitacions i el noi va voler escapar pel balcó. D'aquí va passar al sostre de la cuina, però mentre hi caminava va relliscar i va caure des d'una alçada d'uns quatre metres. Els serveis sanitaris el van traslladar al Trueta, on es troba ingressat tot i que no es tem per la seva vida.

El menor polonès, que té entre 16 i 17 anys, havia arribat a Lloret de Mar amb un grup de joves per passar-hi les vacances. Tots s'allotjaven a l'hotel Palm Beach, situat al número 3 del carrer Aribau (a tocar de la carretera que connecta el municipi amb Blanes). Dimarts a la nit, pels voltants de les onze, els monitors del grup van castigar el jove i el van tancar en una de les habitacions, situades al primer pis de l'hotel. El menor va decidir escapar-se pel balcó i, des d'aquí, va saltar al sostre de la cuina. Mentre hi caminava, el turista va perdre l'equilibri i va acabar caient en un dels passadissos interiors de l'hotel.

El jove es va precipitar des d'una alçada d'entre tres i quatre metres. Els responsables del grup no l'han trobat fins al cap d'unes hores, ja ben entrada la matinada. Eren pels voltants de les tres de la matinada quan s'han avisat els serveis d'emergència, que han traslladat el turista fins a l'Hospital Josep Trueta.

El jove s'ha fet diverses ferides. El menor polonès ha ingressat a la unitat de cures intensives del centre sanitari. Segons informen des de l'hospital, el seu estat es greu i amb pronòstic reservat, tot i que no es tem per la seva vida.

Precisament, la nit de dilluns a dimarts, un altre turista -en aquest cas alemany- va morir després de cometre una altra imprudència. El jove, que tenia 19 anys, havia arribat a l'hotel Montevista de Lloret de Mar feia poques hores amb un grup de quatre amics.

Responsabilitat

El cap de la Policia Local de Lloret, Joaquim Martín, va fer una crida a la responsabilitat dels turistes per evitar més accidents. En només dos dies, un jove alemany de 19 anys ha mort en caure d'un cinquè pis d'un hotel i un menor, d'origen polonès, està la UCI després de caure d'una alçada de quatre metres a un altre establiment de la població. Martín va assenyalar que, en tots dos casos, es tracta de "lamentables accidents" i va demanar als milers de turistes que visiten Lloret que assumeixin els riscos de les seves actuacions i que no tinguin conductes imprudents. En casos de grups organitzats, Martín també va recordar als monitors la responsabilitat que tenen de vetllar pels joves.

El cap de la Policia de Lloret va voler llençar un missatge als milers de turistes que visiten aquestes setmanes la població i va apel·lar a la seva responsabilitat. "Demanem als turistes i als gremis que no assumeixin riscos que a casa seva no assumirien", va demanar el cap de la policia. Per a Martín, cal que els joves "s'ho passin bé" però han de tenir molt present que "no tot s'hi val". "Si quan són a casa amb els pares no tenen certes conductes, quan vénen a Lloret han d'aprofitar la confiança que se'ls dóna, passar-ho bé però no assumir certs riscos", va insistir.

El missatge de Martín no només va adreçat als joves turistes sinó també als monitors que, en casos de grups organitzats, els acompanyen. Segons el cap del cos, aquests professionals han de fer complir les normes als joves que tenen al seu càrrec i els han d'advertir dels "riscos innecessaris" que no han de prendre.

Segons va reconèxier el cap de la policia, pels indicis recollits fins ara, els dos casos que s'han produït durant les últimes hores a hotels de la població són accidents i no de casos de "balconing". "Estem parlant de lamentables accidents", va manifestar.

Per altra banda, el cap de la policia local va avançar en declaracions a Nova Ràdio Lloret, que els monitors de l'adolescent polonès accidentat podrien tenir conseqüències per haver deixat el noi tancat sense vigilar-lo. De totes maneres, va afegir, haurà de ser el jutge qui determini si cal imposar algun tipus de sanció.