Veïns de la urbanització Residencial Park de Maçanet de la Selva estant fent arribar aquests dies nombroses denúncies a l'Ajuntament perquè l'aigua de l'aixeta els surt d'un color "marró". Segons denuncien, ja fa més d'una setmana que es troben en aquesta situació i de moment no se soluciona. L'Ajuntament ha demanat explicacions a la companyia que té la concessió, Rec Madral, i assegura que s'està treballant.

Un dels veïns afectats, Emilio Gonzalvo, ja ha denunciat el cas a l'Ajuntament, perquè assegura que s'ha intentat posar en contacte amb la companyia i ningú li agafa el telèfon. "L'aigua surt molt marronosa, com si fos de ferro rovellat, i així no podem estar", va manifestar Gonzalvo, que va afegir que fa més d'una setmana q passa. "Si ho poses en una ampolla, al cap d'una estona es queda tot el solatge a sota", va afirmar. Denuncien que els fa malbé la roba al rentar-la i que han de cuinar amb aigua embotellada, perquè temen que pugui ser perjudicial.

L'alcalde Antoni Guinó (CiU) va destacar que és una problemàtica habitual a principis d'estiu i que el color es deu a què l'aigua conté manganès i ferro i en contacte amb l'aire es torna de color marró. "Ens trobem que és una companyia privada que té la concessió, però estem a sobre del cas", va afirmar Guinó. "Estem esperant analítiques, perquè ens confirmin que sigui potable, però normalment el manganès no té problemes per la salut, tot i que provoca molèsties", va afegir.

"Jo penso que la companyia no inverteix el que hauria d'invertir. I això és el que li demanem", va afirmar Guinó, que va afegir que estant "apretant" l'empresa. De fet, l'alcalde va explicar que ahir mateix la companyia li va respondre. Diari de Girona ha tingut accés a l'escrit i l'empresa defensa que no hi ha cap perill per la salut pública, com ho mostren unes analítiques realitzades per Salut, i que ja s'estan fent purgues als 20 quilòmetres de canonades que hi ha a la urbanització per solucionar la qüestió. L'empresa també defensa en l'escrit que tot podria haver estat provocat per un incendi que hi va haver al poble i els Bombers podrien haver estirat molta aigua de cop que podria haver estirat les impureses. La companyia Rec Madral, però, no va voler fer declaracions.