Durant anys la Costa Brava ha estat una zona on el lloguer o compra de segones residències ha estat sempre en alça. Moltes persones troben les platges de les comarques gironines, un espai idoni per venir a descansar quan vulguin desconectar de la població on tenen la primera residència, és a dir, on passen la major part del temps. Actualment però, el negoci de segones residències ja no es mou tan degut a la crisi.

Segons informa la Cadena Ser, la majoria de les persones que ara estan llogant els seus habitatges de segona residència, són families de l'àrea de Barcelona que en el moment del boom van comprar un pis i ara la hipoteca els suposa un sobreesforç. Les immobiliàries però han detectat que aquest estiu, per primera vegada, moltes d'aquestes cases de segona residència s'han destinat al lloguer per a gent que està de vacances. En declaracions a la mateixa cadena, el president de l'Associació Immobiliària de la Costa Brava (CBRAI), Carles Berni, ha explicat que "són gent que ha decidit no venir i llogar per tenir uns ingressos complementaris i poder pagar despeses com la comunitat".

Tot i que això ha fet augmentar l'oferta d'apartaments, pisos i cases de lloguer, no ha fet baixar l'ocupació que, segons el empresaris del sector, ronda el 90% aquest mes. Res a veure amb el juliol que va ser molt fluix i amb una ocupació més baixa de l'habitual.

Per poder llogar un pis o un apartament com a habitatge turístic és imprescindible que el seu propietari el registri al seu ajuntament i que presenti la documentació necessària perquè es pugui posar a lloguer.