El govern de l'Ajuntament de Pals (CiU i Junts per Pals-Acord Municipal) està afrontant el canvi d'alcalde que viurà aquest mes de setembre. Es tracta del primer dels quatre canvis a la presidència dels ajuntaments que hi ha programats durant aquest mandat en virtut dels pactes de govern. El relleu serà del convergent Joan Silvestre a la regidora Sílvia Monar, cap de llista de Junts per Pals (lligats a Esquerra Republicana de Catalunya), i que actualment és primera tinenta d'alcalde i regidora d'Ensenyament.

Al govern de Pals, Convergència i Unió hi té quatre regidors, per tres del grup de Junts per Pals. L'oposició està formada pel grup dels socialistes, que compta amb quatre regidors. Els socialistes van guanyar les eleccions municipals de 2011 amb 421 vots; si bé el pacte entre les dues forces de l'actual govern els va relegar a l'oposició. CiU va aconseguir 386 vots, mentre que Junts per Pals va obtenir-ne 366.

Per ordre cronològic, el següent canvi d'alcalde toca a la Bisbal d'Empordà. Segons ha explicat el batlle, Òscar Aparicio (PSC), ha de ser l'1 d'abril de l'any que ve, en què passarà a ser alcaldessa Núria Anglada (CiU). El govern sociovergent es va formar el novembre del 2011 arran d'una moció de censura al govern d'ERC de Lluís Sais.

El maig del 2014 serà el torn de Vall-llobrega, en què Rufino Guirado (ICV) cedirà la presidència a Vicenç Cebrià (ERC). Finalment, el juny es clourà la ronda de canvis a Regencós, on Josep Fontanillas (CiU) cedirà el càrrec a Pere Esteve (ERC).