La portaveu del PSC a l'Ajuntament de Girona, Pia Bosch, va lamentar ahir que el primer secretari Pere Navarro afirmés que el grup municipal estava "destrossat". Bosch va recordar que "el grup municipal defensa el dret a decidir abans que Joaquim Nadal". Va reiterar que com a president de la Comissió pel Dret a Decidir de la ciutat de Girona, Joaquim Nadal "farà el que ha dit que vol fer", però va posar en dubte "les intencions de Carles Puigdemont, que no sé si ho complirà, com no ha complert amb altres pactes amb el PSC". Va llençar una recomanació "si el que els molesta és la foto de Quim Nadal amb Carles Puigdemont, el que han de fer és deixar de parlar de la foto".

En una conversa informal amb premsa, però, el primer secretari Pere Navarro va concretar que al seu parer Nadal es va equivocar amb les formes, i que la seva actuació ha deixat molt tocada la línia de treball del grup municipal de Girona. Navarro va explicitar que li sabia greu per la portaveu socialista Pia Bosch.

La mateixa Bosch va aclarir que "no he parlat amb en Pere Navarro d'aquest tema, ni em va preguntar, per tant no pot saber el que penso". La regidora socialista va treure importància al debat sorgit aquest estiu per la decisió de Nadal de presidir el Pacte Gironí pel Dret a Decidir. Segons Bosch, "la serp d'estiu passarà quan comencem a tenir tems importants dels que parlar".

La representant socialista va remarcar que "ara hi ha molta gent interessada en defensar el grup municipal i és una novetat. No em fan cap favor perquè no és veritat".

La portaveu Pia Bosch va indicar que "jo tinc la consciència tranquil·la perquè he defensat el dret a decidir sempre. Fins i tot, quan Joaquim Nadal era membre de la direcció del partit no s'expressava en els termes que s'expressa ara. El grup municpal de Girona defensa el dret a decidir abans que Nadal i ho tornarem a fer si se'ns demana".

La portaveu socialista dubta de les intencions de Carles Puigdemont perquè "el pacte pel Dret a decidir sorgeix de la societat civil, excepte Girona on és l'alcalde qui ho ha impulsat". "però sé que Joaquim Nadal anirà a fer el que ha dit que va a fer i és una garantia perquè no hi hagi distorsions".

No són antiindependentistes

Per la seva part, l'alcalde de Tarragona, el socialista Josep Fèlix Ballesteros, va assegurar que el PSC no és un partit independentista, però tampoc "antiindependentista", i considera que la polèmica generada entorn a Joaquim Nadal "no és bona" per a la seva formació, perquè desorienta a l'electorat.

Ballesteros es va pronunciar en aquests termes sobre el procés sobiranista, així com la decisió del PSC de debatre al setembre la continuïtat com a president de la federació de Girona de Joaquim Nadal, després que aquest hagi acceptat liderar el pacte pel dret a decidir de la mà del convergent Carles Puigdemont, alcalde de la ciutat, sense comunicar-ho a la direcció dels socialistes.

Ballesteros va indicar que el PSC és una formació amb una llarga trajectòria "catalanista" compromesa amb el model federal, que defensa una "nova" relació amb Espanya mitjançant una consulta "prèvia", que sigui legal i acordada amb l'Estat.