Gairebé 20 trams. Aquesta xifra és la que falta per completar la cadena humana que l'Assamblea Nacional Catalana (ANC) ha organitzat per la Diada de l'11 de setembre. L'ocupació dels trams a la demarcació arriba al 96%. Tanmateix, segons les últimes informacions encara hi ha 20 trams buits, tot i que la previsió és que els talls es redueixin a cinc al llarg d'aquesta setmana.

De moment els participants ultimen els preparatius de la Via Catalana. En diversos municipis s'han succeït els assajos i les recreacions del que serà la gran cadena del dia 11.

Riudellots per exemple, ja té plens els sis trams de la Via Catalana que passen per aquest municipi i, també, els trams més propers de les poblacions d'Aiguaviva i Caldes de Malavella. En aquests moments, els responsables de Riudellots per la Independència estan derivant la gent a trams més llunyans d'Aiguaviva i de Caldes però ja queda poc perquè s'omplin.

L'èxit d'aquesta iniciativa, que ha superat totes les expectatives inicials, ha provocat que s'hagin hagut de retirar ja tots els fulls d'inscripció de què disposava el consistori. Així, tal com ha explicat el regidor Lluís Barnés, si algú està interessat en apuntar-se els haurem de dirigir cap a alguna persona de l'Assemblea Territorial. Tot i que el tram de Riudellots i rodalies ja està ple, els responsables de l'Assemblea intentaran inscriure tan a la vora com puguin les persones que s'apuntin en els propers dies.

La fal·lera per participar en la Via Catalana no es limita només a Catalunya. Les assemblees a l'exterior de l'Assemblea Nacional Catalana han posat fil a l'agulla i ja hi ha almenys 59 cadenes confirmades a tot el món. El degoteig és constant, i en poc més de quinze dies s'ha triplicat el nombre d'iniciatives d'aquesta mena: s'ha passat de les 22 de finals de juliol a la seixantena actual.

L'objectiu és emular a petita escala la iniciativa catalana, amb cadenes humanes més modestes, però que serviran de prèvia a la que ha de travessar Catalunya de nord a sud. Per això, el gros es farà sobretot els dies previs a la Diada, bàsicament entre el cap de setmana del 31 d'agost i l'1 de setembre.

Aprofitant la Cadena dels Gitanos que es va fer el diumenge a la població osonenca de Taradell, membres de l'ANC de Biure també s'hi van desplaçar per participar en l'assaig. Els veïns de la localitat empordanesa van fer-ho en mostra de gratitud per la col·laboració que rebran dels membres de Taradell en la cadena del dia 11 de setembre.

Per aquesta data, Taradell ja té plens 14 autocars a més de nombrosos cotxes particulars. En total es mobilitzaran unes 1.200 persones mentre l'ANC de Taradell es traslladarà a la localitat empordanesa per participar en la Diada.