El primer secretari dels socialistes gironins, Juli Fernández, va assegurar que veu amb bons ulls que membres del partit puguin anar el dia de la Diada a la Via Catalana que organitza l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) en favor de la independència. Fernández va argumentar que hi ha molta diversitat en les diferents agrupacions municipals i que al PSC també hi tenen cabuda aquelles opcions en favor de la independència. Ara bé, pel que fa als càrrecs orgànics i als parlamentaris, el primer secretari va demanar que si algú pensa assistir-hi que deixi ben clar que ho fa a títol personal i, "en la mesura del possible", que s'expressi en la línia del partit i que defensi el dret a decidir i no la independència.

Quan falten dues setmanes per a la cadena humana impulsada per l'ANC, el primer secretari dels socialistes gironins va voler marcar la posició del partit a la demarcació. Juli Fernández va mostrar "tot el respecte" cap als organitzadors de la Via Catalana i va dir que és "legítim" que hagin decidit que sigui un acte en favor de la independència i no del dret a decidir. "Jo sempre he estat crític amb el fet que abans que s'hagi convocat la consulta ja es treballi per a una de les dues opcions, però és del tot legítim", va manifestar.

Diversitat de regidors

Fernández va admetre que hi ha molta diversitat en les diferents agrupacions municipals del PSC arreu de la demarcació i també va posar de manifest que alguns dels regidors són independents i no militen al PSC. Per això, va mostrar el seu "respecte" al fet que tant càrrecs electes com militants puguin anar a la Via Catalana i es declarin independentistes.

Ara bé, en relació als càrrecs orgànics i als parlamentaris gironins, el primer secretari els ha demanat que anteposin a les seves conviccions personals la "coherència del partit". "El PSC defensa el dret a decidir i una consulta legal i acordada, però no la independència", va recordar. No obstant això, va dir que no hi ha "cap problema" si algun membre del partit decideix anar a la cadena humana sempre que deixi clar que ho fa a títol personal. "Si és possible també demano que expressin que la seva presència és en favor al dret a decidir i no per la independència", va afegir.

"Crec que la posició de la federació gironina és en favor del consens i el diàleg perquè el partit necessita sumar", ha remarcat Fernández que, en relació amb l'encreuament de declaracions entre membres del PSC dels darrers dies, va afegir que al partit "no hi sobra ningú". "La federació intenta ser flexible i sumar sensibilitats", va manifestar el primer secretaris dels socialistes gironins, que creu que el PSC ha de "recuperar el diàleg, el consens i intentar abaixar la crítica interna i donar resposta a la gent".