El sindicat CCOO de les comarques gironines va denunciar ahir que el nomenament de bona part del professorat substitut als centres escolars es farà amb retard. Concretament, va lamentar que la notificació es faci entre els dies 9 i 10 de setembre, just abans del començament de curs per als alumnes.

El sindicat va avisar que aquest retard suposa un greuge per als centres escolars, ja que els professionals de substitució amb prou feines tenen temps de preparar el curs. En aquesta línia, CCOO de Girona calcula que més d'un 80% dels centres escolars de la província es veuran afectats per aquest retard. El sindicat també es va queixar de la dificultat que suposa per als equips directius de les escoles i instituts fer els horaris del professorat.

Avisen de falta de vacants

Per altra banda, CCOO també va denunciar que el departament d'Educació de la Generalitat, que dirigeix Irene Rigau, "no ha cobert les places vacants generades per la jubilació de personal docent del primer de setembre".

La Federació d'Educació del sindicat va remarcar, mitjançant un comunicat, la insuficient contractació del personal necessari per començar el nou curs acadèmic encara sabent que es produirien les jubilacions.

A més, CCOO va destacar que la conselleria d'Educació també "va deixar sense cobertura les llicències sindicals dels representants dels treballadors de l'educació", perquè Rigau va decidir que el nomenament de substituts "no es resoldrà fins als dies 9 o 10".

Els nomenaments esmentats, defensa el comunicat, serien coberts per "jornades del 86% i finalitzaran el dia 30 de juny amb la corresponent reducció de sou". CCOO va denunciar que aquestes mesures van ser acordades "unilateralment" pel govern de la Generalitat, que empitjoren les condicions laborals del professorat català i que es basen només en l'objectiu d'estalviar diners i recursos.

El Departament d'Educació de la Generalitat va contestar al sindicat assegurant que estan cobertes totes les places de docents en resposta al sindicat Comissions Obreres (CCOO), que ahir al matí va afirmar que no s'havien cobert vacants generades per la jubilació de personal l'u de setembre.

Fonts del departament regit per Irene Rigau va indicar que "la plantilla està tancada i totes les jubilacions estan cobertes per personal interí des del dia que toca".

Les mateixes fonts van asseverar que el procediment utilitzat aquest inici de curs és el mateix que el de l'any passat i que els docents substituts entren a treballar el pròxim dia dotze.