Si tenen l'amabilitat de continuar llegint, comprovaran que no els parlo pas d'astronomia, sinó de gastronomia. Poques comarques sense una gran ciutat com a capital tenen tants restaurants de primer nivell com la nostra. Entenent per primer nivell els que han estat distingits enguany amb una estrella (nova o renovada) a la guia Michelin. Entenent, també i sens dubte, que ells són la punta de l'iceberg d'una cuina selvatana que, tant en la seva vessant marinera com en la seva vessant de terra endins, ofereix un reguitzell de reconeguts restaurants on arrodonir una escapada, un cap de setmana o unes vacances a la Selva.

Hi ha gent que pensa que tenir i mantenir el guardó de la famosa guia francesa és sinònim de prosperitat econòmica. Algunes vegades és així, però, no sempre. Les despeses en personal i productes de primera qualitat propicien que els preus de les cartes hagin d'ésser elevats. I donat que, la crisi actual fa que els clients no els freqüentin amb l'alegria suficient per mantenir el seu nivell, més d'un i més d'una vegada es planteja fer una passa enrere per subsistir.

Desconec com els va als tres establiments selvatans actualment estrellats, però, d'una banda el treball, la tenacitat i la dedicació desenvolupats durant tants anys per arribar a l'excel·lència i de l'altra el prestigi que aporten a tota la restauració de La Selva, els hauria de permetre mantenir les seves propostes i el seu nivell. I com que aquest article vol servir d'estímul perquè, a banda de gastrònoms i bocafins, la gent de la comarca els doni (donem) suport (tenint-los presents quan es tracti de celebrar una cosa important, d'obsequiar algú amb quelcom especial o senzillament de gaudir d'una gratificant experiència personal) he guardat l'últim paràgraf per recordar-los.

Així, Les Magnòlies a Arbúcies, L'Aliança a Anglés i Can Simon a Tossa representen la proa d'un vaixell carregat d'altres nombrosos i reconeguts restaurants on poder regalar-se el cos i l'esperit amb un bon àpat i on els productes selvatans, sovint de proximitat i de qualitat, són tractats amb fonamentada tradició i/o respectuosa creativitat.