03 de setembre de 2013
03.09.2013

Lloret dissenya noves rutes guiades que posen en marxa aquest cap de setmana

La ruta que es proposa convidarà als assistents a passar pels diferents elements patrimonials del centre del municipi

03.09.2013 | 14:54
Lloret dissenya noves rutes guiades que posen en marxa aquest cap de setmana

L'Ajuntament de Lloret ha dissenyat unes noves visites guiades a partir d'aquest cap de setmana i que s'allargaran durant els mesos de setembre, octubre i novembre, amb la finalitat de donar a conèixer i promocionar el nucli antic. La ruta que es proposa convidarà als assistents a passar pels diferents elements patrimonials del centre del municipi.

El punt de trobada de la visita serà el Museu del Mar, des d'allà es traslladaran a l'inici del recorregut, a Es Tint de Ses Xarxes, un equipament situat al barri de Venècia i actual seu de la Confraria de Pescadors. Tot seguit la visita portarà als assistents a passejar pel Passeig Marítim on es posarà especial atenció a les construccions d'estil modernista que encara es conserven i a la seva vinculació amb les grans famílies indianes de la vila. Al final d'aquest tram es trobaran amb l'edifici de l'Ajuntament, un altre punt de parada del recorregut, on es destacarà que l'actual edifici consistorial és una construcció d'estil neoclàssic que va ser projectat pels arquitectes Marí Sureda i Félix de Azúa, i que es va inaugurar l'any 1872.

La visita continuarà fins a la Pabordia, situada en ple centre de Lloret i l'Església de Sant Romà, originàriament gòtica. Finalment el recorregut acabarà davant de la Casa Font, coneguda també com Cal Conde o casa Comadran. És un edifici senyorial edificat l'any 1877 per ordre de Nicolau Font i Maig, comte de Jaruco. L'edifici consta de planta baixa i dos pisos. De la façana, simètrica i acadèmica, en destaca el treball de forja dels balcons. Actualment l'Ajuntament hi està treballant per fer-la visitible.

Les visites al casc antic es faran cada diumenge de setembre, octubre i novembre a les sis de la tarda i les reserves es poden fer al Museu del Mar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit