Els funcionaris de l'Administració de Justícia estan descontents. El Govern els ha tocat tantes vegades la butxaca que els hi ha fet que no pensa cosir, per això els quatre sindicats representatius (STAJ, CSI-F, UGT i CCOO) han convocat una vaga indefinida a partir de demà en cada centre de treball de Catalunya. Estan cridades a mobilitzar-se més de 9.000 persones. A Girona es produiran també concentracions davant el Palau de Justícia i els Jutjats Penals entre les onze i dos quarts de dotze.

Objectiu: serveis mínims. Finalitat: recuperar el salari perdut amb les retallades. Des del sindicat majoritari (STAJ) no amaguen el seu enuig amb la politica de la Generalitat en criticar que sigui l'única administració "que ha retallat la paga doble" als treballadors de justícia. I la manera en què ho ha fet és tramposa quan no "il·legal", apunten des del sindicat. "La Generalitat aprofita que té delegat el pagament d'un complement determinat i utilitzant un frau a la llei ens treu la paga doble", refereix el delegat sindical d'STAJ a Girona.

Els funcionaris de l'Administració de Justícia tenen clar que qui paga mana i que la bossa d'on surten els diners a repartir és estatal, encara que el Govern central hagi delegat a la Generalitat un complement específic perque l'administri.

Els treballadors no renuncien a recuperar progressivament "les retribucions i el poder adquisitiu perdut des del 2010" i no volen sentir a parlar de les mesures excepcionals del Govern autonòmic per reduir la despesa pressupostària en l'Administració de Justícia durant aquest 2013.

Però el malestar dels funcionaris és general. Si bé no volen permetre que el Govern autonòmic els segueixi treient més diners de la cartera sense que puguin defensar-se tampoc estan a gust amb les polítiques del Ministre de Justícia i les reformes que proposa en aquest àmbit.

De fet, s'estan preparant concentracions de rebuig similars a les que van celebrar-se a principis d'estiu per denunciar el que considern un intent de trossejar l'Administració de Justícia per privatitzar-la, la creació de la nova oficina judicial que allunya els serveis de la ciutadania i en concentra-los a les capitals de província o la reducció de llocs de treball i la supressió dels processos de mobilitat voluntària.

El que volen demostrar els funcionaris és el que consideren la precarització del seu treball i del sistema d'Administració de Justícia.