La Marxa de Torxes marcarà l'inici dels actes de la Diada a Lloret de Mar. A més, des de fa uns dies, l'Ajuntament ha començat a repartir les senyeres per guarnir els balcons de les cases com a commemoració de la Diada. Aquest és un més dels diferents preparatius que està duent a terme la vila amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. En total es repartiran aproximadament 200 senyeres.

La Marxa de les Torxes s'iniciarà el dia 10 de setembre, a les deu de la nit, a la Dona Marinera i arribarà fins a la Plaça de la Vila on es farà la hissada de la senyera al pal de la plaça. Posteriorment hi haurà un concert a càrrec d'Aida Strings. L'any passat hi van participar prop de 500 persones.

El dia 11, a partir de les deu del matí i dos quarts d'una, se celebrarà la 12a Trobada de Puntaires que aplega al Passeig Jacint Verdaguer prop de 400 puntaires vingudes d'arreu de Catalunya. L'acte institucional tindrà lloc a les dotze del migdia, amb una actuació de la Coral Unió Lloretenca i tot seguit, l'ofrena, a càrrec de diverses associacions del municipi, per compondre una senyera floral. Els actes finalitzaran amb el Cant dels Segadors i els parlaments institucionals a la Plaça de la Vila.