El president del PSC a Girona i exconseller, Joaquim Nadal, va considerar que es mereixia una sortida "digna" que el seu partit no li va oferir quan va decidir fer canvis en el grup parlamentari i en el partit. En declaracions a 8tv, va assegurar que no se sent al·ludit per les crítiques d'Antoni Balmón als crítics del PSC, i es va limitar a dir que se sent "confortablement incòmode en el PSC" perquè s'ho mira, va dir, "des d'una distància escèptica". "No em sento còmode en el PSC ni en la política general", va afegir.

Amb aquestes declaracions, Nadal manté en actiu el foc de les discrepàncies amb la direcció actual del PSC a Catalunya. El fins fa poc president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal va fer arribar una carta al primer secretari dels socialistes catalans, Pere Navarro en la que li comunicava que havia decidit renunciar a ocupar la vicepresidència segona del Parlament. Nadal, que no va confirmar ni desmentir aquesta informació, havia de relevar en el càrrec l'històric diputat Higini Clotas dins dels canvis que Navarro va introduir en virtut de la seva victòria al darrer congrés del partit. Nadal va ser substituït en la presidència del grup parlamentari per Xavier Sabaté i havia d'ocupar la vicepresidència de la cambra tot i que va deixar clar que havia de ser amb el consentiment de Clotas. Aquest darrer no va encaixar bé aquesta decisió i així ho va deixar palès públicament.

Tampoc va agradar al primer secretari del partit, Pere Navarro, la manera com Nadal va fer conèixer que presidirà el Pacte Gironí pel Dret a Decidir. Arran de la seva decisió, Navarro va demanar als socialistes que no es deixessin seduir per cants de sirena, sobretot aquells que vénen per part de CiU. "Us animo a nou caure en la temptació dels elogis d'aquells que han protagonitzat les retallades més indecents de la història", va advertir.

"Els cops a l'esquena dels nostres adversaris ens volen dividir, i hi ha persones que poden caure en aquesta temptació de voler ser millors catalans", va remarcar el primer secretari del PSC. Navarro també va lamentar que la manera de fer de Nadal va deixar tocada la militància a Girona.