07 de setembre de 2013
07.09.2013

La Xarxa pels Drets Socials convoca una encerclada

Les entitats organitzen un acte vinculat a la Via Catalana per reivindicar i defensar paral·lelament la sanitat pública i els drets socials

07.09.2013 | 00:00
La Xarxa encerclarà l'hospital com a símbol dels serveis públics.

La Xarxa pels Drets Socials de la ciutat de Girona (XDS) ha convocat el proper 11 de setembre a la ciutadania a participar en l'encerclament de l'hospital Josep Trueta com a símbol dels serveis públics a les comarques gironines. El centre, així com la resta del sistema de sanitat pública, està, segons aquest grup d'entitats "seriosament afectat per les retallades, que aquest any han comportat un allargament de les jornades laborals, la reducció del personal de reforç i dels substituts".
Per aquest motiu la XDS vol fer present aquesta reivindicació en el context del clam social per la independència. Per a les entitats que conformen la XDS veuen "imprescindible" no desvestir la reivindicació nacional del debat sobre el model d'Estat i de serveis públics.
Segons expliquen en un comunicat, "desconfiem enormement d'aquells que parlen d'una independència sense ideologia, ja que sovint són els mateixos que promouen l'empobriment dels hospitals o de les escoles públiques". En aquest sentit, la XDS organitza aquest acte paral·lel per debatre i definir, més enllà de la pròpia Diada, quines oportunitats de canvi social i polític comportaria la independència de Catalunya.
"El procés constituent ha de ser pilotat des de la base, pels treballadors i les treballadores, pels usuaris dels serveis públics. És a dir, per la majoria social del país", remarquen al comunicat.
Fa dies que, a través del blog de la XDS, es recullen les inscripcions per participar de l'encerclament. Els organitzadors estan en contacte amb l'ANC, a qui facilitaran les dades de participació perquè puguin ser tingudes en compte en el recompte global de la Via Catalana. Aquells que hi vulguin participar estan citats a les 16:30 de l'11 de setembre davant de l'Hospital. La XDS Socials deixa via lliure per vestir qualsevol samarreta representativa de les lluites socials que participen d'aquesta plataforma.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit