08 de setembre de 2013
08.09.2013

Blanes fumigarà l'arbrat viari de la Plantera

El tractament està previst que es faci la nit de dilluns a dimarts i es recomana tancar finestres

08.09.2013 | 00:00
Els arbres de l'avinguda Catalunya de la Plantera on es farà el tractament fitosanitari.

L'Ajuntament de Blanes aplicarà un tractament fitosanitari als arbres de l'avinguda Catalunya, al barri de la Plantera. Si les condicions meteorològiques ho permeten, es farà la nit de dilluns a dimarts, des de la una de la matinada fins a les cinc aproximadament. El tram on es farà el tractament va des del número 2 fins al número 58 de l'avinguda, comprès aproximadament entre els carrers de la Plantera i de Rovira i Virgili.

Segons va avançar l'Ajuntament, l'objectiu és poder eliminar una plaga molt localitzada d'insectes que afecten els arbres que hi ha plantats als dos costats del passeig central que hi ha a l'avinguda Catalunya. Una empresa externa especialitzada subcontractada per la Fundació El Vilar -que té adjudicat el servei de jardineria municipal- serà qui s'encarregarà de fer el tractament.

L'Ajuntament ha decidit dur a terme aquesta acció després que diversos veïns d'aquesta zona del barri de la Plantera han advertit durant els darrers dies sobre la presència d'aquests insectes als arbres, ja que al tenir les finestres obertes per la calor els entraven als seus domicilis. Es tracta del pugó, un insecte molt petit que xucla la saba de les plantes.

L'any passat, l'Ajuntament també va localitzar la presència de pugons als arbres de la plaça 11 de Setembre, al passeig de la Marina i al passeig de Dintre. Per aquest motiu també hi va aplicar aquest mateix tractament fitosanitari que es farà ara a la Plantera. De manera habitual, l'Ajuntament actua allà on es detecta una major incidència d'aquest insecte.

L'Ajuntament va destacar que els productes que s'utilitzaran, segons les fitxes del Registre de Productes Fitosanitaris, són de baixa toxicitat (nivell A) i està permès utilitzar-los en zones urbanes. Amb tot, recomana que durant l'aplicació del tractament la propera nit de dilluns es mantinguin les finestres dels habitatges de la zona tancades. Més concretament, els productes que s'aplicaran són: Alfa Lipermetrin i Metil Tiofanato 70%.

Prohibició d'aparcar
Per donar a conèixer aquesta actuació, l'Ajuntament ha emès un ban adreçat tant als veïns com als titulars d'activitats dels carrers on s'efectuarà. En aquest ban també s'informa que estarà prohibit estacionar vehicles en el tram on es farà el tractament.

La prohibició d'estacionament serà efectiva a partir de les deu de la nit del dilluns, 9 de setembre i fins que els treballs hagin finalitzat. L'objectiu no tan sols és facilitar l'aplicació del tractament fitosanitari, sinó també prevenir qualsevol tipus d'afectació als vehicles.

En el ban signat per l'alcalde de Blanes, Josep Marigó, s'agraeix als veïns la seva col·laboració i es demana a tots els afectats que disculpin les molèsties. Per últim, també s'indica que, en cas que les condicions meteorològiques no fossin les adequades, es modificarà el calendari previst en un principi i es traslladarà l'aplicaci1ó al primer dia en què les condicions ho permetin.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook