Comprar per valor de 50 euros en un o en tres establiments d'Olot comportarà el benefici d'un àpat gratis en un restaurant o d'un 20% de descompte en el preu d'una estada. És dir, qui compri una camisa o uns pantalons a Olot pel mateix preu hi podrà dinar sense pagar o dormir-hi per pocs diners. L'origen de l'oferta està en una promoció de l'Ajuntament d'Olot conjunta amb l'Associació de Comerciants d'Olot i l'Associació d'Hostalatge de la Garrotxa. La voluntat es captar l'atenció de visitants perquè del 28 de setembre al 5 d'octubre, dates turísticament més aviat fluixes, vinguin a Olot a comprar, menjar i dormir.

En l'acte de presentació, el regidor de Promoció Municipal, Estanis Vayreda (CiU), va explicar que "es tracta d'ajudar a incrementar el consum a la ciutat en el període que va de les Festes del Tura a les Fires de Sant Lluc".

Va assenyalar que la idea és conseqüència de la col·laboració entre comerciants, gremi d'hostalatge i Ajuntament. Va recordar que, en el decurs d'aquest any, ja es va dur a terme una acció similar amb molt d'èxit. Va ser quan van fer l'Olot per dos. En el decurs d'un sol dissabte de la primavera passada una gran quantitat d'establiments van oferir dos productes al preu d'un. Com que hi havia mots restaurants adherits a la promoció molta gent va aprofitar per gaudir d'àpats en restaurants de renom.

Vayreda va indicar que aquest tipus de promocions ajuden el comerç a superar períodes fluixos. Com a bona va valorar la presència de visitants en el passat mes d'agost. Segons ell, hi van haver molts més turistes que l'any passat i es va recuperar el turista francès. Això no obstant, va indicar que l'augment del turisme no va tenir massa impacte en el comerç.

Ara, passat l'estiu i acabades les Festes del Tura hi ha un impàs difícil que s'intentarà resoldre amb la promoció. Després, ja vindran, segons Vayreda, la fira de Sant Lluc, la fira Orígens i les festes de Nadal.

Es tracta d'uns moments comercials importants, els quals coincideixen amb les èpoques de l'any en què Olot i la Garrotxa aconsegueixen atraure un elevat nombre de visitants.