El govern de l'Ajuntament de Vidreres està en minoria després que ahir el grup municipal de Vidres Som Tots-ERC va presentar la seva renúncia a seguir formant-ne part. Així, l'alcalde Jordi Camps i el grup de CiU que encapçala es queda amb quatre membres a l'equip de govern. L'oposició compta, des d'ahir, amb nou edils (tres dels grups del PSC i d'Esquerra, un del PP i dos com a no adscrits). El desencadenant de la sortida d'Esquerra del govern és la pèrdua de confiança cap al batlle, després que es tingués coneixement que l'Oficina Antifrau de Catalunya li havia requerit certa informació; unes peticions que no van ser certificades pel registre d'entrada de l'Ajuntament. "El registre és bàsic i està regulat per llei, qualsevol escrit enviat a l'alcalde o als regidors ha d'entrar pel registre", va recordar el portaveu republicà, Eduard Adrobau.

L'alcalde no va fer cap manifestació, però sí que CiU va enviar un comunicat en què lamentava la sortida d'ERC del govern i assegurava que Camps va facilitar "la informació que donava resposta a les preguntes requerides (d'Antifrau) i el secretari de l'Ajuntament n'era coneixedor". I, malgrat que ni els requeriments d'Antifrau ni la resposta de l'alcalde consten al registre de l'Ajuntament, CiU va precisar que "en cas que (Camps) hagués volgut amagar alguna cosa, no s'hauria personat ni hauria facilitat cap documentació sobre els temes". El cas, però, és que els requeriments d'Antifrau van transcendir després que l'ens es dirigís al secretari municipal per demanar-li la informació que l'alcalde no havia facilitat. En aquest cas, el requeriment va passar pel registre d'entrada de l'Ajuntament i, per tant, va ser quan els altres grups polítics en van tenir coneixement.

CiU assenyala els republicants com a responsables de "trencar el pacte de govern", cosa que considera "un greu error" quan falta poc més d'un any i mig de mandat. El comunicat finalitzava assegurant que "CiU es referma a tirar el poble endavant i situar l'interès general de Vidreres i dels seus habitants per damunt de totes les maniobres polítiques".

Vidreres Som Tots, però, argumenta la sortida del govern amb diferents episodis, el darrer dels quals va ser el detonant per "manca de confiança amb l'alcalde i la falta de transparència, que fa que la situació sigui insostenible". La setmana passada, quan es va fer públic que Camps havia rebut requeriments per part d'Antifrau, VST va manifestar la seva sorpresa, ja que, com a soci de govern, no n'havia estat informat. Ho veia un fet greu i que malmetia la confiança en el batlle fins al punt que va exigir la seva dimissió per seguir integrant el govern. Durant aquesta setmana, hi ha hagut diversos contactes entre les dues parts que van culminar dijous al vespre quan CiU va mantenir el suport a Camps i Vidreres Som Tots va comunicar que sortia del govern.

Però els fets que han acabat amb el trencament de govern s'han precipitat des del mes d'agost. Primer, va explicar Adrobau, quan Camps va deixar l'alcaldia accidental a Anna Clapés. Mentre ?exer?cia aquesta responsabilitat, Clapés va dictar un decret per autoritzar una festa fins a les tres de la matinada; no obstant això, va precisar Adrobau, Camps va allargar la festa fins a les 6, malgrat que no tenia la responsabilitat i sense comunicar res. "El problema van ser les formes perquè no va comentar res", lamentava el portaveu republicà.

També al mes d'agost, els republicans es van oposar a la ?contrac?tació d'un assessor per part de CiU perquè es considerava que tenia "un sou desorbitat". Aleshores, el batlle va sostenir que la ?contrac?tació no s'havia dut a terme perquè el decret no tenia la seva signatura.

La gota que va vessar el got fou el ja citat de l'Oficina Antifrau, que va requerir a Camps informació sobre la problemàtica del subministrament de l'aigua a les urbanitzacions i la seva compatibilitat laboral. A més del tema de la suposada alteració del registre municipal. Del tema de l'aigua, Vidreres Som Tots va recordar que per a molts veïns el tema de l'aigua "és un punt molt sensible" perquè "alguns paguen un preu desorbitat per aquest servei i mai s'ha solucionat per regular i legalitzar la situació". Un tema prioritari per VST però que "fins ara, no s'hi ha fet res".

Al respecte, CiU va precisar que és un tema, el de l'aigua, que fa 20 anys que existeix; i en el qual el batlle ha estat "mol transparent" creant, per exemple, una comissió per mantenir informats a les urbanitzacions. I CiU va afegir que havien donat la possibilitat als socis de govern de portar els temes relacionats amb l'aigua i havien declinar l'oferiment.

Des de l'oposició, la socialista Ruth Rosique va manifestar que VST ha realitzat "un acte responsable" i que s'hauria de fer una valoració de la situació, ara que el govern està en minoria. L'edil no adscrit i ex de CiU, Jordi Gómez, aposta per fer una reunió de tots els membres de l'oposició i estudiar com s'encara la resta de mandat que queda.