"El va denunciar perquè no el volia veure mai més?", li van preguntar el dia del judici. "Sí", va respondre ella. D'aquesta manera María Carmen Ángel López admetia la farsa que havia organitzat denunciant falsament el seu marit per desfer-se'n i no haver-se'n de preocupar mai més després que aquest hagués patit una embòlia cerebral que el va deixar prostrat en una cadira de rodes des de la qual només podia comunicar-se a través de gesticulacions i escriptura bàsica. La dona -ara ja ex- el va portar a judici acusant-lo de maltractament físic i psicològic però la vista oral va ser tan denigrant i indecent que allà mateix la fiscal va retirar l'acusació i la magistrada va dictar "in voce" una sentència absolutòria demanant obrir diligències contra María Carmen Ángel López per un delicte de denúnica falsa i fals testimoni.

La seva intervenció com a testimoni durant la vista celebrada el 24 de febrer del 2012 al Jutjat Penal número 2 de Girona va ser denigrant. La fiscal Sandra Maria Fagil va veure clar que la dona havia utilitzat l'administració de Justícia de forma indecent per aconseguir un fi completament espuri. I la va collar. Tant que li va arrencar la confessió de la invenció. La dona no tenia una altra sortida, res quadrava amb el que havia denunciat i la fiscal tenia clar que "la llei contra el maltractament no està feta per ser prostituïda".

En el judici contra María Carmen Ángel López l'advocat Jordi Colomer Costanseu, que va actuar com a defensa en el cas dels falsos maltractaments, s'ha personat com a acusació particular i demana un any de presó per a l'exdona, l'abonament de dues multes que sumen 6.600 euros (una per la denúncia falsa i l'altra pel fals testimoni) i el pagament d'una indemnització de 30.000 euros per a l'home que es va veure acusat injustament d'un delicte de maltractament.

L'origen dels fets es remunta a l'11 de juliol de 2010, quan María Carmen Ángel López va presentar una falsa denúncia contra el seu marit per tal d'agilitzar el divorci i desfer-se'n. Va arribar a assegurar als Mossos d'Esquadra que era víctima de maltractaments psicològics i físics i que havia estat foragitada de casa. No va estalviar en afegir detalls com que els insults havien sigut freqüents i fins i tot que l'home, prostrat en una cadira de rodes i amb escassa mobilitat, la va agafar del braç quan es va negar a mantenir relacions sexuals amb ell i la va tancar en una terrassa. L'home s'enfrontava a una pena de 10 mesos de presó.

El suposat agressor va patir una embòlia l'any 1993 que li va paralitzar la part dreta del cos i el va deixar en cadira de rodes i li ha afectat la parla per vida. Aspectes que salten a la vista i durant la celebració del judici de l'any passat va obligar les parts a realitzar-li preguntes que pogués respondre a través de gestos, per les dificultats que presentava per comunicar-se amb normalitat.

Va ser en aquest mateix acte de judici que l'ara encausada va haver d'admetre com havia provat d'aconseguir que els metges de l'Institut Guttmann no donessin l'alta al seu marit i va reconèixer que l'havia denunciat per fer-lo fora de casa perquè no el volia cuidar més ja que necessitava i segueix necessitant atenció constant.

Fins i tot els Mossos d'Esquadra que van declarar com a testimonis havien referenciat que en veure l'home obrint-los la porta, van assegurar no entendre com la dona havia anat a casa la veïna a refugiar-se per uns suposats maltractaments.

Els informes finals de la vista van ser demolidors. La fiscal relatava com "les ideacions de la dona posen en evidència que l'única motivació va ser aconseguir el divorci per deixar de cuidar-lo" i va sol·licitar que s'iniciés un procediment per acusació i denúncia falsa. La defensa, que ara exerceix com a acusació particular, s'hi va adherir recordant que quan el seu client rebia l'alta la seva dona va manifestar que no el volia cuidar. La jutgessa va ser impecable, el va deixar en llibertat allà mateix. No li va caldre ni escriure la sentència. Havia sigut flagrant.

La petició de l'acusació

L'acusació particular demana que condemnin María Carmen Ángel López a pagar una multa de 5.400 euros pel delicte de denúncia falsa i que li imposin una pena d'un any de presó i que pagui una multa de 1.200 euros pel delicte de fals testimoni. A més, també demana que assumeixi les despeses processals, incloses les de l'acusació. En matèria de responsabilitat civil, sol·licita que indemnitzi la víctima amb 30.000 euros pel perjudici causat.