L'alcalde Vidreres, Jordi Camps (CiU), va trencar ahir el silenci que mantenia des que el passat 12 de setembre es va saber que l'Oficina Antifrau de Catalunya li havia requerit certa informació sobre la problemàtica del servei del subministrament d'aigua i sobre la seva compatibilitat laboral. Des d'aleshores, CiU s'ha quedat en solitari i en minoria al govern municipal perquè el seu soci, Vidreres Som Tots-ERC, en sortís per pèrdua de confiança cap al batlle; i una regidora de la federació nacionalista ha presentat la seva renúncia. A la seu de CDC a Girona, Camps va reconèixer ahir que els requeriments de documentació que li havia adreçat l'OAC no van passar pel registre d'entrada de l'Ajuntament, argumentant que part de la informació que li reclamaven és de caràcter "personal". Amb aquest adjectiu es refereix a l'expedient de la compatibilitat i la declaració de causes d'incompatibilitats.

Camps va fer la compareixença davant de la premsa acompanyat dels altres dos regidors de CiU a Vidreres; Núria Ballús, delegada local de CDC a Vidreres; Natàlia Figueras, presidenta de CDC a la comarca de la Selva; Josep Antoni Frias, president d'UDC a la Selva i alcalde d'Hostlaric; i el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu. També hi era present Francesc Baltrons, número set de la llista i substitut de Genoveva Mor, que va renunciar.

Sobre el requeriments d'Antifrau, la manca de comunicació dels quals al soci de govern va motivar la seva sortida (segons argumenta VST), Camps va manifestar que "potser hauria d'haver retornat" la demanda i reclama a Antifrau que separés entre els temes que considera de caràcter municipal (el que fa referència a la gestió de l'aigua) i el que veu com un "assumpte personal" (les compatibilitats i incompatibilitats). En aquest sentit, va apuntar que no ho va fer públic a ningú (ni als seus regidors) perquè des d'Antifrau li van demanar que "sigués confidencial". Les peticions van trascendir quan Antifrau, en vistes que no rebia tota la informació sol·licitada, va adreçar-se al secretari, cosa que sí que va passar pel registre d'entrada i va provocar que tothom se n'assabentés. Camps també va precisar que el secretari municipal estava al corrent de tot.

La intercepció abans del registre de la correspondència que arriba a l'Ajuntament a nom de Jordi Camps no és una cosa anòmala segons va manifestar l'alcalde d'Hostalric: Frias va concretar que les cartes que arriben a l'Ajuntament al seu nom les mira abans i, si són de caràcter personal, no passen pel registre. De les compatibilitats de Camps amb l'exercici del seu càrrec com a batlle, el vidrerenc va concretar que ha entregat a l'OAC un declaració jurada que no percep cap retribució, a excepció de la de batlle; un informe del secretari que no té cap ingrés privat; i un certificat que la seva societat està inactiva des del 2011.

Jordi Camps també va parlar del tema de l'aigua. El batlle va reconèixer tenir amistat amb un dels fills dels responsables de l'empresa subministradora, però va afirmar que amb l'empresa hi té la mateixa relació que amb les altres empreses que tenen contractes amb l'Ajuntament i va recordar que tota aquesta problemàtica arrenca el 1988, "quan jo tenia dos anys i 10 mesos". En aquest tema, va responsabilitzar VST que no es tirés endavant una comissió informativa sobre aquesta problemàtica i va recordar que els contractes de concessió per 90 anys són del 1998. Un altre punt problemàtic amb VST era la contractació d'un assessor. "Els vaig dir que era un tema que s'havia de parlar i que jo no havia firmat, però quan no t'escolten...", va explicar, afegint que "potser és que hi havia ganes de trencar el pacte", un fet que, segons ell, perjudica al poble.

La sortida del govern de la regidora Genoveva Mor "no és estranya" pels seus companys ja que feia temps que havia comunicat que ho faria, va dir Camps.