Un pagès de Molló ha aconseguit els permisos i ha seguit el protocol necessari per produir llavor de patata certificada com original de la Vall de Camprodon. A efectes pràctics significa que tots aquells particulars que vulguin sembrar patata amb certificació de la Vall de Camprodon hauran de comprar la llavor produïda al Mas el Carol, que és el que ha obtingut la certificació. Aquest mas també té l'afirmació formal que l'avala com a productor ecològic.

Per arribar fins aquí els responsables del mas han hagut de superar les proves i anàlisis que tècnics del Departament d'Agricultura els han fet periòdicament. A més els tècnics del Consell Català de Producció Agrària Ecològica (CCPAE) els han fet les pertinents comprovacions per tal de mantenir el certificat ecològic que el mas va aconseguir l'any passat.

La primera collita de la llavor es farà amb un total de 3.500 quilos. De fet, en aquest dies, arranquen les patates a cops d'arpella i a mà en uns terrenys que fan una hectàrea. La previsió és que l'any que ve es pugui ampliar la producció per a sembra en funció de la demanda que hi hagi, segons explica Josep Pastoret (propietari del mas).

La patata de la Vall de Camprodon és de la varietat Kennebeck i té la peculiaritat que es cultiva a més de 900 metres d'altura i amb un clima de muntanya, un fet que alenteix el creixement del tubercle sota terra durant mesos.

El fet d'estar a aquesta altura, també impedeix que hi puguin haver plagues o insectes que malmetin la collita i per això quatre dels set productors de la Vall de Camprodon ja fan cultiu ecològic, sense utilitzat pesticides.

A aquesta zona, només es fa una collita a l'any i els seus promotors asseguren que són millors que les de les grans superfícies. El preu, però, és més elevat que les altres varietats de patata que es produeixen a gran escala.