La vaga convocada pels controladors aeris de l'estat francès durant tot el dia d'ahir va obligar a cancel·lar un total de 18 vols amb destí o origen a Girona -9 sortides i 9 arribades-, segons va informar Ryanair en la seva web. Només dos dels divuit vols cancel·lats tenien origen o destí a França, però la resta havien de sobrevolar l'espai aeri francès i Ryanair també els va cancel·lar.

Els vols que havien de sortir ahir de Girona i que no es van poder dur a terme per la vaga eren els que tenien com a destinació els aeroports de Bristol, Dortmund, Frankfurt, Karlsruhe, Londres-Luton, Paris-Beauvois, Perugia, Pescara i Trapani, tots ells de Ryanair. Així mateix es van suspendre els que sortien d'aquestes ciutats i que tenien Girona com a destinació.

Entres les aerolínies més afectades destaquen Ryanair, que va cancel·lar uns 120 vols, i Easy jet, una cinquantena. Iberia i Vueling també van suspendre vols. Al migdia, uns 200 vols des de França al sud d'Europa (principalment a Espanya i Portugal) i al Magreb ja havien sigut cancel·lats als aeroports de Orly,Charles de Gaulle, Beauvais, Marsella i Lió.

El col·lectiu de controladors aeris de l'estat francès va mantenir la vaga malgrat que es tractava d'una protesta d'àmbit europeu i en la majoria de països s'havia ajornat.

Manifesten així la seva oposició al projecte de "cel únic" europeu llançat per la Comissió Europea, que planeja crear nou "blocs" d'espai aeri en què s'agruparien els països europeus, amb l'objectiu d'estalviar costos i millorar la capacitat. Es tractaria d'evitar que els avions hagin de volar fent ziga-zagues sobre els vint-i-vuit espais aeris nacionals, que és com estan fragmentats actualment.

La vaga va finalitzar ahir a les vuit del vespre, i durant la nit el trànsit aeri va anar tornant a la normalitat.

De tota manera, dimarts de la setmana que ve hi ha una altra convocatòria de vaga al sector públic francès que també podria afectar el trànsit aeri al país. No obstant, la Direcció Genertal d'Avió Civil (DGAC) francesa augura de moment que no es traduirà en anul·lacions, sinó més aviat en retards.