De les 264 actuacions realitzades per Salvament Marítim a Catalunya, el major volum d'aquestes es concentren a la Costa Brava. De fet, és Catalunya la regió amb un major nombre d'intervencions. Com que el Centre de Coordinació de Salvament Marítim es troba a Barcelona, les actuacions d'aquesta província i Girona apareixen comptabilitzades conjuntament, de manera que entre les dues sumen 201 actuacions en les qual s'han vist involucrades 657 persones. Les restants 63 intervencions han tingut lloc a la província de Tarragona, on es van assistir 177 persones.

Majoritàriament, les intervencions més habituals es deuen a errors mecànics o estructurals d'embarcacions d'esbarjo, o bé a varades. La resta es deu a múltiples causes com incendis, falta de notícies, enfonsaments o vies d'aigua.

Nàufrags

Una de les intervencions més destacades entre el 15 de juny i el 15 de setembre va ser el rescat de set persones d'un iot britànic (Índigo of Herm) que es va enfonsar el 20 d'agost quan es trobava a 45 milles a l'est de Palamós. El vaixell es trobava navegant entre Sardenya i Empuriabrava. Els tripulants van saltar a l'aigua però havien perdut el bot salvavides i la radiobalisa.