PSC i ERC van instar ahir el president de la Diputació, Joan Giraut, a intervenir per evitar que, finalment, s'acabin triplicant les dietes que cobren els càrrecs del Consorci de la Costa Brava, responsable de l'abastament d'aigua al litoral gironí.

Davant els precs dels grups de l'oposició davant del Ple, el president de la Diputació, Joan Giraut, va reconèixer que ell personalment va ser qui va demanar a Carles Pàramo que aturés la mesura per considerar-la excessiva. Giraut va recordar que la junta general va decidir que fossin els alcaldes i regidors els que acabin proposant si les dietes s'han de quedar com estan o bé si s'ha de plantejar una revisió. Ara bé, Giraut va mantenir que passar de 160 a 500 euros no és una apujada assumible. "La meva postura no variarà si no és que es planteja una apujada més raonable, però mai en els termes econòmics que s'havien plantejat", va avançar Giraut.

D'altra banda, el ple va donar ahir llum verd, amb el suport de tots els grups, a destinar 32,4 milions d'euros als municipis gironins mitjançant el Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (Puosc) 2013-2017. La distribució d'aquesta dotació econòmica serà de 16,4 milions per al Puosc de la Generalitat i 16 seran per al Programa Específic de Cooperació Municipal.